En liten klädlista

Vad är kläder för dig?
Ett sätt att uttrycka sig och spegla sitt humör.


Vad är din jag-vet-inte-vad-jag-ska-ha-på-mig-outfit?
Vår/Sommar: omlottklänningen från monki
Höst/Vinter: "fladder"byxor och färgglad topp.


Vad sover du i?
Trosor.


Vilken är din favoritbutik?
Monki och &other stories. Den andra nämnda är ju lite dyrare dock så handlar inte där så ofta.


Vad har du helst på dig när du ska klä upp dig?
Klänning. Eller långkjol med fin topp.

 

Vad är dina bästa life hacks när det kommer till kläder?
Lägg undan några plagg för säsong. För mig blir det oftast en glad överraskning för hinner glömma vissa plagg eller så har jag tänkt att jag slängt något jag inte har slängt. Jag älskar ju också att ha myyycket färg och mönster men också bra att ha lite mer basplagg i enkla färger utan mönster för att göra det lättare att matcha. Också! Den här grejen med att en har "tvättdags underkläder" som vissa uttrycker det, typ fultrosorna, skit i dem! Även om ingen annan ser mina underkläder känner jag mig typ extra fin när jag vet att jag matchar under mina kläder med, haha!


Vad känner du dig finast i?
Känner mig alltid fin i min röda topp jag köpte från ASOS förra året!! Men annars typ plagg som markerar midjan. Gärna lite urringade. Gärna färgglatt. För mig finns det knappt plagg som bara är för fest. Värna vardagsglädjen. Det enda plagget jag äger som jag inte känner att jag kan använda till vardags är en långklänning från Ida Sjöstedt/Monki. Inväntar att bli bjuden på bröllop så jag kan använda den igen.

 

Hur sorterar du din garderob?
⭐️ Dels har jag en något gammal "nät" metall lådsystem historia från Ikea. Tre lådor. 

🌟Nedersta lådan: byxor, kjolar och träningstights

🌟Mellersta lådan: långärmade toppar och några klänningar

🌟Översta lådan: Linnen, kortärmade tröjor och pyjamasar

⭐️Inne i garderoben har jag upphängt på ena sidan stickade tröjor och på andra skjortor och blazers/kimonos.

⭐️Sen har jag ju också en klädstång. Där gånger typ längre koftor, blusar, klänningar och kläder jag tycker är fina att ha framhängt.

Vilka plagg har du svårt att hitta?
Jeans! Omöjligt att hitta ett par högmidjade som sitter bra och är så där lagom pösiga. Hittade ju ett par i en second hand butik i Berlin efter varit på jakt i typ två, tre år.


Vad undviker du i klädväg?
Lågmidjade modeller på underdelar. Tycker inte det klär mig. Kläder som skaver eller är obekvämt på nått vis. Vill en vara fin får en lida pin är inget jag håller mig till bland kläder mer än att jag ibland fryser i för tunna strumpbyxor eller har lite ömma fötter efter att ha gått långt i klackar. 


Vad har du på dig när du bara är hemma?
Myskläder oftast. Har ett par sönderslitna byxor från booho som är det bekvämaste jag äger. Köpte dem på gymnasiet. Kommer använda dem tills det inte går att se att det är byxor längre.

Hur jobbar du årstidsmässigt?
Älskar ju att ha klänning så då är det fleecefodrade strumpbyxor som gäller när kylan är kommen. Har såå svårt för lager på lager trenden med jeans under klänning, tänker bara på dagis då (eller ja förlåt förskola.) obs folk får såklart ha precis vad de vill! Dömer ingen. Men jag tycker få lyckas med den looken.

Vilket plagg använder du aldrig?
Kommer typ inte på nåt? Använder typ aldrig keps om det räknas, mest för att det är omöjligt att hitta en som passar mitt stora huvud. Flipflops använder jag aldrig heller pga obekvämt, hade typ i somras på tågluffen bara för att kunna ha i duschen (av hygienskäl) och på stranden för att slippa bränna fötterna på väg ner till havet.


Vilka är de snyggaste plaggen du vet på killar?
Hmm.. typ skjorta? Av vilket slag som helst egentligen. Linne, flannel, klassisk bomull... Det är snyggt! Eller bara en enkelt t-shirt och jeans eller chinos till. Självklart bör de ha det till skjortan med, det är ju olagligt att blotta sig. 

(null)  Hitta en bild på två av mina killkompisar som får representera detta! Adis i skjorta och William i enklare tröja. 

 

Vad har du burit som folk inte gillat?
Oj massor. Fick mycket kommentarer i typ mellan och högstadiet att folk inte gilla vad jag hade på mig. Det sket jag i dock. Eller ja blev väl ledsen men slutade inte använda kläderna.


Något du vill avsluta med?
Klä dig i det du känner dig bekväm och snygg i och skit it vad andra tycker!

 
 
ebba

riktigt nice inlägg!!!

Svar: Tackar tackar!
Emelie Westlander

Ajli Müller

Det där med att inte ha fultvättunderkläder och att ha festkläder och vardagskläder som SAMMA kläder är GULD! Samma sak känner jag med finporslinet och de dyra ljusen etc. Man ska inte spara på krutet om man inte måste! Ingen njuter av att gömma finkläder, finporslin, dyrhudvården och så vidare i något skåp i väntan på "rätt" tillfälle.

Ut och njut!

Svar: Eller hur!! Ja men precis, värna vardagsglädjen åt låt allt porslin vara ”fin” porslin, kläder osv. Behöver ju inte innebära dyra prylar liksom😊
Emelie Westlander