Har, Vem, Vilken, Vad

HAR DU?

Alkohol i kylen:
Nope, har däremot en flaska bourgogne chardonnay på vinhyllan till kvällens middag och två flaskor suröl i min korg på rummet.

 

Något husdjur:
Två fluffiga, gosiga, knäppa katter. Gammal bild när Dogge fortfarande var en kattunge, svårt att tänka sig nu när han är han större än JumJum. 

 

Någon favoriträtt:
Hmm... Älskar ju  typ alla pastarätter. Eller risotto, det är gott det med!

 

Puder på dig:
Inte just nu, men generellt sett ja. Annars håller sig inte sminket på plats.

 

Några framtidsplaner:
Hur långt fram tänker vi då? Strax ska jag iväg och träffa Hong och Sofia och kolla runt i second hand butiker. Ikväll kommer mormor och morbror över på middag och jag har lovat att laga, blir en risotto med rostad blomkål, rosmarin och brie. Sofia, jag och Hong när vi skulle ha dansuppvisning när vi var småttingar.

 

Någon sjukdom:
Har ju skolios och neurofibromatos. De är ju egentligen inte riktigt sjukdomar dock utan räknas mer som ett "tillstånd". Det är inte heller något som påverkar mig överdrivet mycket i min vardag men båda delarna kommer jag leva med hela livet.

 

Gymkort:
Nain. Tänkte dock ta och skaffa mig ett på friskis denna månad!

Några MVG:n:
Byttes ju till nytt betygssystem när jag fick betyg, och på folkis får du ju godkänt eller ej så inga betyg där. Men ja, hade några A:n i högstadiet och på gymnasiet. 

 

Något beroende:
Neh det kan jag nog inte påstå. Om inte läppsyl räknas?

 

Nagellack:
Har väldigt sällan nagellack för är för lat för att måla mina naglar. Så nagellacken jag köper hinner oftast torka ut innan ens hälften blivit använt.

 

Någon vän som bor i ett annat land:
Kara bor ju i USA. Men inte annars, både Hong och Adrian har blivit tvungna att komma hem nu i och med corona viruset.  

VEM?

Avskyr du:
Avsky är ändå ett jäkligt starkt ord. Kan nog inte riktigt påstå att jag avskyr någon. Eller ja är såklart inte något stort fan av Donald Trump exempelvis men...

 

Längtar du mest efter:
Det ni...

 

Stör du dig på:
Alltså en kan väl alltid störa sig på saker folk i ens omgivning gör.  

 

Gosar du med:
Mina katter, haha gud vad sorgligt det lät. Äh, är väl lite kramgo med mina nära vänner med.

Lagar mat:
Jag lagar ju mycket mat, men i och med att jag bor hemma så lagar mina föräldrar en del också. Går väl lite i perioder. Ibland lagar de mest, ibland är det fifty fifty och ibland lagar jag mest.

 

Diskar:
Ingen idé att ljuga här, mina föräldrar diskar definitivt mer än mig. Men vi har ju en diskmaskin också, så blir inte så mycket handdisk.

VILKEN?

Tidning läser du:
Läser sällan tidningar. Läser artiklar på DN's hemsida ibland, kanske köper typ ELLE eller dylikt magasin ibland när jag ska åka tåg eller så, men har oftast med en bok då istället.

 

Buss åker du oftast:
Hmm, förut var det definitivt 57:an för den gick i princip från port till port mellan oss och mormor. Åker dock sällan buss, även om jag egentligen föredrar det. Men tunnelbanan går oftast fortare och annars promenerar jag gärna.

 

Dag fyller du år:
11 juni, det är en torsdag iår.
Bild från när jag fyllde 21.

 

Årstid föredrar du:
Sommarn.

 

VAD?

Gör du nu:
Äter något så lyxigt som snabbmakaroner med majs och ketchup, fyller i denna lista. Kollar på klockan och inser att jag inte hinner fortsätta med denna lista nu innan jag ska träffa Hong och Sofia och får fortsätta sen. Okej fyra timmar senare har jag nu handlat till middagen, drog precis upp persiennerna som jag fick dra ner halvt innan när jag börja med listan då solen sken in så det inte gick att se vad jag skrev.

 

Gör dig till en bra människa:
Jag tycker ändå jag är en omtänksam person, jag är väldigt mån om att människor runt omkring mig ska må bra. Jag är snäll (ett ord som många kan tycka är tråkigt beskrivande men som ändå är lite underskattat.) Jag är bra på att lyssna och brukar väl ofta vara lite "hobby psykolog" till mina vänner.

Gör dig till en dålig människa:
Även om jag är en bra lyssnare kan jag ibland ha en tendens av att försvinna lite i mina egna tankar och lite tappa kontakt med omvärlden, lite jobbigt när en är mitt uppe i en konversation hehe. Gör det inte med flit såklart. Kan tyvärr vara lite missunnsam ibland. en kvalité jag inte gillar hos mig själv. Ibland drabbar nog även mitt överanalyserande andra i och med att jag kan tolka saker fel, lite ibland att jag ofta antar det värsta typ.

 

Vill du arbeta med:
Grafisk formgivning! Mitt mål är ju att bli AD, tycker det yrket har många roliga inriktningar och möjligheter en kan arbeta inom, däribland formgivning, även om det är hård konkurrens i branschen.

 

Är roligast just nu:
Att jag trivs så bra i min klass och får plugga något jag tycker är kul. Kommer sakna denna klass så mycket när utbildningen avslutas i juni.

Mari är en fin jag lärt känna i klassen.

 

Har du på dig nu:
En grön stickad tröja, svarta byxor med guldiga glitterränder och senapsgula strumpor.

 

Äger du för skor:
Två par boots med klack, ett par vinterkängor, ett par sneakers och ett par träningsskor.

 

Har du för storlek i skor:
38-39.

 

Läser du för bok:
Köpte normal people på pocket shop för ett tag sen men är så himla dålig på att ta tag i läsandet. Tänkte att jag skulle gjort det nu på sportlovet men vips så är det bara en dag kvar av det. Har som  regel att egentligen bara låna böcker på bibblan om jag inte verkligen verkligen vill ha en specifik bok men den fanns inte att låna någonstans när jag var sugen så jaja.

Ska du göra nu:
Bädda min säng, sortera och vika tvätt som jag tvätta igår, tänkte preppa och rosta blomkålen till middagen med så slipper jag tänka på det sen.
 
Ajli Müller

Härlig lista, och du ska veta att snäll är den bästa och minst tråkiga egenskap som finns. Jag är inte särskilt snäll (är inte dum heller, tack och lov) men min man är väldigt snäll och det finns inget så fint!

Svar: Tack! Sant, fint sagt! :)
Emelie Westlander