Pulled jackfruit baos med avokadosås, picklad rödlök och gurksallad

Holy fucking moly. Detta kan vara bland det godare jag lagat på länge, så vore en skam att inte ge er receptet! Har ju lagt upp recept på delar av receptet redan så länkar dessa nedanför. Och jag räknar om receptet på avokadosåsen och gurksalladen så att de räcker till fyra personer.
 
PICKLAD RÖDLÖK

AVOKADO SÅS:
1 avokado
1 bit färsk ingefära (måttade liksom inte, skar bara av en REJÄL bit pga älskar ingefära)
2-3msk soya
3-4msk kokosolja
1msk brunt farinsocker
2msk svarta sesamfrön
 
GÖR SÅHÄR:
1. Skär bort skalet från ingefäran, riv/hacka eller skär tunna skivor på en mandolin. Välj vad du föredrar helt enkelt.
2. Rosta sesamfröna i en stekpanna. Häll ner kokosoljan och farinsockret, rör om tills det smält.
3. Mixa ihop alla ingredienser till en slät krämig sås. Klart!
 
GURKSALLAD:
1/4 gurka
2tsk soya
2msk risvinäger
2tsk sesamolja
 
GÖR SÅHÄR:
1. Skala gurkan och skär den i tunna skivor på en mandolin. Har du inte en mandolin kan du självklart använda typ en potatisskalare, osthyvel eller kniv (om du kan skära tunt tunt med kniven!)
2. Blanda ihop dressingen, ner med gurkan och låt den stå och dra så länge som möjligt. (Min stod i kanske bara en kvart/tjugo- minuter. Det räckte för att ge smak men längre är bara en fördel förstås.) Sila sedan av dressingen sen är gurk"salladen" klar för servering.
(Samma bild två gånger. Sorry!)
 
Baobröd kan du köpa på typ asiatiska matbutiker, bor du i Stockholm finns en vid Hötorget exempelvis. Bröden ångar du enligt anvisningar på paketet. Viktigt att de kommer så högt upp från vattnet som möjligt så de inte blir geggiga. Du vill liksom verkligen bara att de ska få vattenånga på sig och inte att något vatten ska bubbla upp på brödet.
 
Sen kan du montera ihop din bao. Såhär montera jag ihop min om någon bryr sig:
 
Smeta avokadåsåsen först runt om i brödet - i med jackfruit - meraaaa avokadosås på - gurksallad och picklad rödlök (försök trycka ner den lite så den gojsar ihop sig med allt så du faktiskt får alla komponenter i en tugga) - toppa med lite extra sesamfrön - ÄÄÄÄÄÄÄÄT
 
 
Bunny Therése

Men hjälp, MÅSTE prova!

Svar: Göööört!!!!
Emelie Westlander