Mina höstmål och tips för höstdeppen

Hur känner du inför hösten 2019?
Känner mig så kluven. Eller ja, när jag säger kluven låter det som hösten är en valfrihet. Det är den inte tyvärr. Hösten kan absolut vara mysig. Men blir ju ofta nedstämd på hösten, förra året gick jag ju in i väggen. Så känns som jag liksom går lite på spänn om ni förstår vad jag menar?

Gjorde ju faktiskt ett inlägg för ett tag sen med hjälp av flera som upplevt höstdepression som gav sina bästa tips för hur en kan underlätta för sig själv. Läs det HÄR. Har du några höstmål?
- Sluta röka. Har ju aldrig rökt så jättemycket, mest feströkt (med undantag av en jobbig period i våras när jag använde det som något ångestdämpande, don't do it kids.) Folk får ju göra vad de vill såklart. Men jag känner att jag mår bättre av att inte röka (no shit Sherlock), märker också stor skillnad nu typ efter en festkväll när jag inte rökt, känner mig liksom mindre bakis. Säger inte att jag inte blir sugen, blir det när jag dricker, men vill bli av med det där suget. Inte köpt ett eget paket sen jag var i Berlin i mitten på juli och inte rökt många cigaretter alls efter det. Går att räkna på en hand liksom. Jag och min kusin har också gjort en "pakt" att från och med september, alltså nu, och fram till mars ska vi inte röka. Inte med åtanken att vi börjar igen efter mars såklart utan antagligen och förhoppningsvis kommer det inte kännas frestande alls då längre att ta den där ciggen efter några öl. Men känns ju mer belönande med att ha ett slutmål och då kan vi ju fira på nåt sätt typ. Oj lång utläggning det blev här. Men jag. Ett bra mål i alla fall.

- Verkligen lyssna på min kropp nu. Inte boka in allt för mycket. Ha åtminstone en dag i veckan när jag inte bokar in något alls utan bara har egentid och laddar batterierna. Lärde mig min läxa förra hösten, vill inte återuppleva det.

- Vill också komma igång med yogan igen. Mådde så himla bra när jag var igång med den så vill försöka ta upp det igen. Lyssna på det senaste (och sista (for now)) avsnittet av podden om ni vill höra mer om mina höstmål!

Vad är dina planer?
Har inte något planerat alls egentligen. Jag och Sofia pratade om att ha en spadag typ. Åka till yasuargi över dagen eller kanske göra en helg av det och åka till Göteborg och spa:a på arket. Adrian flyttar ju till Milano imorgon så åker väl kanske dit och hälsar på honom nåt.

UPDATE: Bra vän som glömt att jag lovat att åka till Astrid i Lund, där har vi en given plan ju!

(null)
 

Snyggaste höstaccessoaren?
Gillar ju hårdetaljer. Typ att knyta en sjal i håret. Ha nått fint hårspänne. En hårklämma. Kanske borde jag inspireras av mitt yngre tonårs jag när jag brukade ha basker. Det är ju faktiskt fint.

Vad är värst, kylan eller mörkret?
MÖRKRET FÖR SJUTTON!! Kylan kan jag leva med, ett tag i alla fall. Finns ju varma kläder men mörkret går inte riktigt att göra nåt åt förutom att flytta till ett land med fler soltimmar. Överväger typ at skaffa en sånhär (klick) väckarklocka som börjar lysa mer och mer för att slippa vakna i beckmörker sen på mornarna. Någon som har en? Vad tycker ni?

Godaste höstmaten?
Allt med svamp. Denna vegobourguignon lagar jag varje höst, så smarrig!! Kronärtskocka är ju i säsong hela vägen genom oktober faktiskt! Så gott och enkelt att göra. Behöver ju bara koka rätt länge. Vispa ihop ett smör med typ citron, salt, peppar och örter och doppa bladen. Mmmmm!! Här har ni tre av mina recept som är riktigt smarriga!
Väääärldeeeens saftigaste äppelkaka med hemgjord vaniljsås Ne men på riktigt, måste baka denna snarast! Prata med några i klassen om att starta en fika"kommitté" då kommer jag lätt bjuda på denna.
Rödbetsrisotto med trattkantareller och timjan
Jag är ju tokig i risotto. Jag är också tokig i svamp. Detta recept är riktigt smarrigt och höstigt! Kantarellpaj med bladspenat och tryffel
Mitt senaste recept. En paj som blir frasig i kanterna och mjuk inuti med krämig fyllning. Måste sluta blogga om mat när jag är hungrig. Herregud!

En utflykt du vill göra i höst?
Har faktiskt inte något specifik utflykt jag tänkt att jag vill göra. Finns väl så mycket som är lätt att romantisera. Att åka ut till en skog med höstig picknick exempelvis. Typ fylla termosar med soppa och varm dryck. Ha med hembakta bullar. Verkligheten är att en alltid bränner tungan på den varma chokladen. Antagligen spiller ut soppa på byxorna, får barr överallt och blir fuktig av att sitta vid mossan. Också sånt jag pratar om att göra men aldrig gör.
Älskar att det ser ut som om jag bara låtsas plocka svampen, lovar att det inte är stage:at haha. Det är faktiskt en svamp som gömmer sig bakom min hand.

En bok du vill läsa?
Lär läsa Sandras nya, men annars har jag inte någon specifik jag vill läsa. Någon som har tips? Gillar mest kärlesromaner. 
 
Något du ser fram emot extra just nu?
Typ inte? Men nästan skönt på ett sätt att vara här och nu. Skolan har precis dragit igång, jag har svinkul där och är väl mest fokuserad på det liksom. Eller ja att se Ebba på scen på China teatern förstås!! Har inte bokat min biljett än dock, ska kolla lite om någon av våra vänner vill gå ihop först!
 
 
Astrid

En plan är ju att komma och hälsa på mig i Skåne!?!?!?!

Svar: FEEEELÅÅT!! Klart jag ska!!!<33
Emelie Westlander

Bunny Therése

Hoppas du kan slappna av och känna ro denna hösten. Vet hur det är :(

Svar: tack<3
Emelie Westlander