En liten lista

För en månad sen bad Elsa sina bloggläsare att skriva frågor till henne för en blogglista och jag tyckte hon fick så mycket roliga frågor att jag bestämde mig för att plocka ut några och göra en lista av dem här på min blogg. För vem älskar inte blogglistor!

Vilka är de tre bästa pizzaingredienserna?
Antar att det är toppings som det syftas på, nu kommer jag nog hålla det basic. Gillar att exprimentera och göra roliga toppings men dessa finns alltid på min standardpizza:
- Champinjoner, aaaaltid champinjoner
- Mozzarella! Alltså alltid kul ibland att göra någon specialare med andra ostar men får jag bara välja en ost så blir det definetift mozzarella!
- Kronärtskocka. Brukar köpa kronärtskockhjärta på burk.

Vilken är den vackraste färgen?
Rent spontant tänker jag typ på en djup sammetsblå förstår ni hur jag tänker? Okej sammetsblå är inte ens en färg, men föreställer mig typ en marinblå ish fast liksom i sammetstyg så den har den där glansen över sig.

 

Hur ser en favoritdag ut i ditt liv när du är 80?
Okej förbered er på klyschigt svar. Också, sjukt att tänka så långt fram. Men såhär tänker väl jag att mitt liv förhoppningsvis kommer att se ut. Jag bor tillsammans med min man, eller gubbe får jag väl säga då om jag är 80 ;) Vi sitter på tomten utanför vår sommarstuga med solskenet som värmer. Barnen är där på kafferep och barnbarnen springer runt och leker på tomten. Okej nu fick jag kris. Barnbarn. Har inte ens egna barn än eller en snubbe att skaffa dem med heller för den delen, ska sluta babbla nu, NÄSTA!

 

Hur skriver du ditt namn för hand?

Vad klottrar du på papper då du är uttråkad?
Typ oftast ögon, eller barnsliga illustrationer av djur och ansikten. Ibland bara random bokstäver.

 

Vad är din signaturrätt?
Min kantarellrisotto skulle jag tro!

Hur gör du för att inte bli stressad?
Såhär, i dagens samhälle är stress oundvikligt. Det kommer uppstå situationer när en blir stressad. Efter utmattningen förra året har jag hittat nya sett att hantera stress, eller kanske snarare försöka se till att stressiga situationer inte uppstår i "onödan". Stressen kan göra mig mer nervös nu än tidigare men försöker att inte jaga upp mig över den för om en stressar över att vara stressad hjälper en inte sig själv direkt utan gör ju bara stressen så mycket jobbigare. Men saker en kan göra är väl att inte planera in för mycket saker som behöver göras, oavsett om det är roliga eller tråkiga sysslor så tar det ju energi. Är du stressad över en situation, försök att tänka om det finns något då kan göra åt den situationen. Finns det åtegärder? Ta tag i det. Finns det inga? Försök då att typ acceptera situationen som den är och att stressa upp dig över den kommer ju inte att hjälpa.

 

Borstar du tänderna i badrummet framför spegeln eller går du runt i lägenheten medan du borstar?
Finns det någon som klarar av att så still när en borstar tänderna??? Jag går flera mil när jag borstar tänderna, går ju inte att stå still.

Tror du på det "övernaturliga"? Har du haft några egna erfarenheter av det "övernaturliga"?
Både ja och nej. Jag tycker det är en kul, skrämmande och spännande tanke. Jag tror inte på den i aspekten med livet efter döden osv. Men jag tror typ på energier till en viss grad? Hände en småläskig grej när jag var yngre. Antagligen var det en slump, eller??? Anyhow, kommer ni ihåg när alla typ körde anden i glaset i typ mellan och högstadiet? Jag, Ebba, min syster och en av hennes vänner också tror jag (Laura kanske?) satt på min systers rum för att "leka" anden i glaset. Vi bor i en relativt gammal lägenhet på södermalm och har som en variant på walk in closets kan en väl säga, och dörren till hennes stod öppen. När vi ställt lite frågor och säger "ande ge oss ett tecken" brakar det helt plötsligt till i min systers garderob och en massa saker rasar från hennes hylla. LÄSKIGT.

 

Du är dödsdömd och ska äta din allra sista måltid. Förrätt, varmrätt och dessert + dryck. Hur ser menyn ut?
- Förrätt:
Alltså drömmer fortfarande om en av rätterna jag åt på Mattias Dahlgrens restaurang när min morbror fyllde 60 i våras. Det var då alltså ett friterat ägg på jordärtskockkräm med svarttrumpetsvamp och tryffesås + en jävla massa tryffel riven över. TRYFFEL!! Till det dricker jag självklart ett glas mousserande. - Varmrätt: Hmmm... Någon pasta tror jag! Typ denna med ett glas rött till.
- Efterrätt: Mammas chokladfondant med kolasås och kanderade jordnötter. Och så typ jordgubbar till det och en vaniljglass som verkligen smakar vanilj. Vaniljglass kan bli sjukt tråkig. Men är den hemgjord på riktigt så den liksom är lite sådär gul och har riktig vanilj i sig så är det faktiskt gott! Till det kan vi dra fram bubblet igen, men typ någon lite söt variant så den går bättre ihop med efterrätten. VARFÖR JOBBAR JAG INTE MED MAT!!