Böckerna jag läste i sommar

I sommar var jag inte alls lika bra på att läsa böcker som jag normalt brukar vara. Men läst har jag gjort ändå. Och har blivit bra på att låna på bibliotek också! Läsning ska alltid vara rofyllt och kul. Längtar du inte efter att läsa en bok, lägg bort den och läs en annan.
DU SPRINGER:
Du springer är en novellsamling av ett gäng olika författare/skribenter. De är på temat ung och kärlek. Läste den i början av sommarn och den novellen som stannat mest med mig var faktiskt Floras! Hennes novell var fin och sorglig på nåt vis, om att gå igenom ett uppbrott, träffa någon ny, föreställa sig en framtid med den personen och bli rädd för att det ska förstöras som det gjort innan.
ETT LITET LIV, HANYA YANAGINHARA:
Denna bok läste jag faktiskt aldrig klart. Kom ungefär 300 sidor och sen kände jag att det var dags att ge upp. Ville väl så gärna gilla den efter hypen. Men tyckte den var svår att hänga med i. Otydligt med perspektiv växlingen och otroligt tung och deppig. Hade såklart inte förväntat mig att den skulle vara happy clappy. Men den påverkade mitt psyke något enormt så tillslut orkade jag inte med mer.
FRILÄGE, YRSA KEYSENDAL:
Yrsa har debuterat med en roman! Tyckte om den. Den är skriven lite på samma vis som Sandra Beijers första bok. I korta stycken. Yrsas språk är poetiskt, dialogerna och händelserna flöt ihop med varandra på ett naturligt sett. Kanske hade jag velat läsa mer om karaktärernas ungdomsår, kanske var den lite förutsägbar. Men gillade den ändå. Den var vacker och sorglig utan att det blev för jobbigt.
HÅLLA ANDAN, FLORA WISTRÖM:
Flora släppte sin andra roman. Självklart har jag läst den. Blev ju totalt golvad av Stanna och tyckte nog om den lite mer än Hålla andan. Kanske för att jag är mer för romaner om kärlek och denna fokuserar mer på syskonrelationer. Hade kanske svårt att relatera till huvudkaraktären mer än att ibland kunna känna att en hamnar i skuggan av sitt syskon. Hade kanske också viljat få vara i lite mer ovisshet kring Darias försvinnande då det avslöjas precis i början av boken. Gillade dock mycket perspektivbytet för att få förstå mer om Daria. Slutet vart lite abrupt också. Men fick mig ju också att vilja ha mer. Ne men nu låter det som jag bara ger kritik nästan. Älskar ju Floras skrivarspråk, det fångar upp mig. Var aldrig uttråkad när jag läste boken, ville alltid ha mer, framför allt av slutet. Det lämnar en med en del frågor.
 
sara

såå ledsen att du inte gillade Ett litet liv, men den påverkar mycket så känns som att det är bäst att vara på en bra plats själv. hoppas du kan läsa den i framtiden!!

Svar: Jaa det var synd!! Alla pratar ju så gott om den så då vill jag ju gilla den ändå. Men en gillar det en gillar helt enkelt :)
Emelie Westlander