Vinterlistan 2019

Hitta två vinterlistor jag gjort tidigare så jag samanställde dem till en. 

Hur känner du inför vintern?
November har ju varit så otroligt grått och trist så då känns det ju lite hopplöst inför kommande månader. Hoppas vintermånaderna även om det är kallt och mörkt åtminstone kan bjuda på några soltimmar och blå himmel. (Lite snö, inte slask!!) som ljusar upp lite. Överlever vintern genom att försöka komma ihåg sommarn och att den kommer igen.

Vad gör du om dagarna?
Går i skolan som längst till 15. Har blivit en del kompishäng på sistone efter det. Är jag för trött så brukar jag bara åka hem och sätta på någon serie eller film.

 

Vad ska en äta för att överleva vintern?
Varma grytor. Pizza, alltid pizza. Lussebullar i mängder. Pepparkakor med mögelost. Men alltså främst ska du ju bara äta precis vad du vill.

Dricka?
Mustigt rödvin, glögg, julmust. Överlag massa varma drycker, te och varm choklad känns ju alltid extra mysigt och gott tycker jag. Men morgonkaffet är ju obligatoriskt.

 

Lyssna på för musik?
Varför inte sätta på min vinterlista?

Hur klär en sig fint i vintervädret?
Så länge du har en varm vinterjacka kan du ju ha det mesta. Vill du fortsätta använda klänning och kjol eller byxdresser som kanske är i lite tunnare tyg, ha fleecefodrade strumpbyxor under. Ha mycket färg för att kompensera det gråa vädret. Satsa på lite hårdetaljer kanske.

 

En present en kan ge sig själv?
En varm vinterjacka!! Denna har jag gett mig själv.

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sen?
Då jobbade jag fortfarande på fabrique. Sålde massor med saffransbullar och skummade mycket lattemjölk. Jobbade ju bara deltid då, så glad idag att jag verkligen drog i bromsen i tid och inte försökte fortsätta i vanlig takt, då hade jag väl blivit totalt utbränd liksom... Poddade en hel del, det saknar jag att göra.

Vad läser du?
Just nu läser jag inget men lyssnar på Sandras bok mellan oss. Går lite långsamt fram. Tycker om den, men måste vara så fokuserad när jag lyssnar så att jag inte missar nåt. Har lyssnat på hälften ungefär. 

 

Vad var det bästa med hösten?
Att jag började plugga på folkis och fick en så bra klass.

 

Vad har du för vinterplaner?
Inget specifikt spikat faktiskt. Jag och Solina prata om att knyta ihop vår egen spa dag. Yasuragi är ju så dyrt, så vi tänkte att en kan börja dagen på centralbadet (studentrabatt!!) och sen gå på elevbehandling på gilda skolan. Eller jag filmkvällarna förstås med Sofia och Solina, det har vi ju bestämt ska bli en liten tradition för att göra vinterhalvåret mer uthärdligt.