Mitt liv under tio-talet, del ett

Sandras inlägg där hon går igenom 10-talet är mina favoritinlägg i bloggosfären att läsa just nu! Självklart tänkte jag därför nu härmas när jag är med dator igen! Blev omedvetet så härmigt att inlägget kommer samma dag som Sandras. För nu är det bara fem fredagar kvar av tio-talet, sen är 2000-talets tonår över och vi går över till tjugotal. Så vi kör på två år i taget helt enkelt!
I början av 2010 var jag ynka tolv år. Skridskodag med skolan var såklart obligatoriskt. Var det någon som tyckte det var kul? Alla frös ju alltid jätte jättemycket hur många lager en än hade på sig.
Lite sköna klasskompisar. Ivan, Isak och Adrian. Jag och Adrian brukade hänga hemma hos mig och sno piggelin från frysen och gömma oss bakom soffan. Ni får ursäkta bildkvaliteten som kommer vara på några av bilderna. Emelie tolv år hade inte riktigt samma utrustning på den tiden.
Dansade varje lördag. Det tyckte jag om att göra!
Var mästare på att ta selfies.
En tjej som hette Vanessa började i vår klass i sexan. Hängde mycket med henne. Hon bodde i en asball lägenhet i gamla stan ovanför Vapiano typ. Tror lägenheten är ombyggt till ett kontor nu mera dock.
Hade dansuppvisning på skolgården av någon anledning.
Jag har ju gått två olika grundskolor. Storkyrkoskolan som jag gick först gick bara upp till sjätteklass, så i sexan åkte vi båt till Ingmarsö för att vara en helg hela klassen på Hongs landställe.
Där plocka vi massa blommor.
Och hoppa studsmatta.
Fina lilla klassen. Kommer ihåg att jag råka prutta en kille i klassen i ansiktet när vi skulle gömma oss. Jag hade inte märkt att han gömt sig bakom mig, tyckte det var jääääätteeeepinsamt. Hade jag nog tyckt om det hände idag också i och för sig.
Sen blev det sommarlov. Jag hängde på min dåvarande bästis Ellas landställe. Har nog inte träffat henne på typ sju-åtta år nu? Sjukt vad tiden går!!
Och åkte iväg och dreja när jag var på Gotland. Vi gjorde alltid det när vi var yngre.
Till hösten skaffa jag detta gulliga marsvin.
Hon hette Bella och var himla gosig.
Ebba hade pyjamasparty. När jag ser denna bild är jag övertygad om att Ebba antingen är ett spöke eller var påväg att misslyckas med sitt uppdrag i tillbaka till framtiden.
Började ny skola och ny klass. Var lite nervöst men hade ju Hong med mig som jag känt sen jag var två år och vi fick oss ett kompisgäng på Södermalmskolan. Yup, nu började de värsta skolåren. Fy vad jag inte saknar högstadietiden det minsta lilla.
Men såklart köpte jag en skoltröja och använde helst mina berömda så kallade "peter pan" byxor. Här tydligen instoppade i långa strumpor. Herregud... 
Sen kom 2011. Vissa bilder kan eventuellt hamna i lite fel månadsordning. Allt låg huller om buller och konstigt datummärkt på gamla hårddisken men årsmässigt är det korrekt i alla fall. Vi var väldigt sociala på den tiden på rasterna som ni ser. Känner ni igen Lollo där till höger? ;)
Jag och Ebba åkte till hennes gudmor och gosa med lammungar. Lammungar som säkert blev lammkött sen, RIP :(
Tog så här tjusiga outfitbilder med min webcam på min acerdator.
Och marsvinen var så tama att de ibland fick springa runt fritt i vardagsrummet. Åh saknar dem ibland. När de gick bort fick vi dock svinna mattan som var indräkt i marsvins piss och bajs som vi inte lyckats dammsuga upp, det tog aldrig slut.
På påsken åkte vi ner till landet. Jag var glad åt mitt påskägg.
En av pappas bästa vänner skulle gifta sig och då åkte vi till västkusten. Fick låna en familjeväns magiska hus ute på Styrsö.
I maj åkte vi tillbaka till landet igen. Då var mitt favoritfik körsbärsgården öppet. Fick äta min favorit ärtsoppa i deras trädgård.
Rapsfälten hade blommat ut och det var tillräckligt varmt för att gå runt i shorts och kortärmat.
Fyllde år gjorde jag också. Då måste en såklart ha födelsedagshatten på sig. Här ringde farmor eller nån mig på morgonkvisten skulle jag gissa. Hade samlat ihop till min första egna riktiga kamera också. Lagt undan månadspengen och fått lite bidrag av släkten.
Fick en korsett också. Något jag nu skulle sova med varje natt två års tid.
Jag var inte nöjd.
Midsommar firade jag med samma gäng som alltid. På den tiden var vi ju fortfarande små så att de dela upp barn och vuxenbord.
Spendera såklart hela sommarn på Gotland med familjen och kusinerna. Jonas saknas ju på denna bild dock. Kanske var det han som tog den?
Ebba kom och hängde några dagar på sudret.
Och såklart åkte vi till västkusten, fiska krabbor på bryggan. Stackars krabbor...
Jag och far.
Var jättestolt över att jag lyckades virka denna mössa. Hade en period där jag virka och virka och virka. Kommer ihåg att jag till och med gjorde egna lovikkavantar till mamma i julklapp när jag låg däckad i influensan.
Något jobbigt med att ha hellugg var när den blev lång och hängde ner i ögonen...
Gjorde om min myshörna. den såg lite annorlunda ut då än nu. Den där fåtöljen var sjukt bekväm dock. Som en minisoffa typ.
Hängde mycket med Ebba förstås och det var ju en grej att ta bild på sig själv med kameran i spegeln, så det gjorde vi.
På höstlovet åkte jag till landet. Det var på den tiden när det var trendigt med mocka och läder "lappar" på knäna på byxor och vid armbågarna på tröjor. Den där kappan var ju fett fin däremot.
Morfar fyllde år. Det här var den näst sista födelsedagen vi fick fira med honom. Så konstigt att en människa helt plötsligt inte finns längre.
Mamma brukade göra en adventskalender till mig och min syster. Hon sydde den själv när vi var små. Och under några års tid så fick vi ett litet paket var. Lite mysig grej. Men det var det jag hade för de två första åren till er. Nästa vecka fortsätter vi med 2012 och 2013.