Julkalendrar jag tyckt om

Hörrni vad tiden går fort! På söndag är det redan första advent och då drar även julkalendern igång. Ska ni kolla? Ska jag kolla? Klart jag ska! Kommer ihåg åldern mellan typ mellanstadiet och högstadiet när jag och mina vänner tyckte det var töntigt och barnsligt att kolla på julkalendern. VI VAR TYP ELVA, VADÅ BARNSLIGT, VI VAR BARN FÖR SJUTTON GUBBAR. Töntigt att tycka det är töntigt. Förlåt ska komma till poängen! Detta inlägg tillägnas några favoriter under åren.
DISELRÅTTOR OCH SJÖMANSMÖSS (2002)
Åhhh, mitt första starka minne från en julkalender är denna! Den var fantastisk. Och ja den håller fortfarande måttet, kollade om den för typ två år sen.
ALLRAMS HÖJDARPAKET (2004)
Allrams höjdarpaket var lit! Hade såklart datorspelet också.
EN DECEMBERDRÖM (2005)
Kommer mest ihåg att huvudkaraktären typ fastna med huvudet i en fotboll och hamna i koma. Eller ja kommer ihåg att jag tyckte om den mycket också. Hade förstås datorspelet. Minns att jag drömde mycket drömmar om att ha huvudet fast i en fotboll och själv vara i koma under den tiden. (ursäkta bildkvalitén, inte lätt att hitta högupplösta bilder från äldre julkalendrar)
TUSEN ÅR TILL JULAFTON (2015)
Sen blev det en ordentlig comeback. Oj gick visst tio år däremellan två favoriter. Vi vet ju alla också att Cleo lyfte hela julkalendern.
 
bonus SUNES JUL (1991)
Och en liten bonus. Sunes jul gick ju sex år innan jag föddes men har sett den sen senare när jag var liten och även för några år sen på gymnasiet för att göra dagarna till julavslutningen lite mer uthärdliga. Såg ju däremot Håkan Bråkan när den gick och har lite vaga minnen från den, det starkaste är när Håkan hoppar ner från sagotåget på Junibacken. Kommer ihåg att jag tyckte slutet av datorspelet var läskigt och att en skulle lära sig att stava till pannkakor, det var svårt.
 
Men vad ska jag se alla gamla julkalendrar då? Svt öppet arkiv levererar tyvärr inte på topp iår, men såg att några går att hitta på youtube!
 
jonas persson

klart jag kommer följa kalendern i år. har följt den i några år nu.. den som jag gillat mest var tjuvarnas jul :)

Svar: Tror faktiskt inte jag följde den helt, såg nog bara några avsnitt!
Emelie Westlander

Hemma Hos Felicia

min syster älskade Dieselråttor och sjömansmöss!!! Jag har dock gillat Pelle Svanslös och den som handlade om julgransprydnaderna! :)

Svar: Ja men den var ju guld!! Pelle Svanslös gick året jag föddes så minns inget från den och julgransprydnaderna säger mig inte så mycket så gissar att den också är runt nittiotalet? :)
Emelie Westlander

Amanda

Årets kalender verkar ju supermysig! ^^ Jag gillar sunes jul, mysteriet på greveholm, selmas saga, en riktig jul och den med hedenhös.

Svar: Ja hoppas det!! Sunes jul är ju superhärlig! Kanske ska jag kolla på mysteriet på Greveholm också i år, var mina kusiners favorit vill jag minnas :)
Emelie Westlander

Bunny Therése

Ser så himla mycket fram emot årets julkalender! Och vid sidan om ska jag se Diselråttor och SJömansmöss faktiskt, det var länge sedan jag såg den :D

Svar: Ja men den verkar lite mysig tycker jag!😊
Emelie Westlander

Elina

Både nya och gamla Mysteriet på Greveholm kan man iaf hitta på youtube :) Den gamla är min favorit, och Kaspar i Nudådalen!! Den finns också på tuben

Svar: Ja precis såg det :) Tänkte nog kolla på mysteriet på greveholm (den gamla då förstås😊) parallellt med årets!
Emelie Westlander