En dokumentär och en film att se

Kanske är lite sen på bollen med detta men såg dokumentären om Ted Bundy i helgen och rekommenderar er starkt att se den!!
Den är sjukt obehaglig såklart. Men vad som gör den så obehaglig (förutom de fruktansvärda morden Ted Bundy utförde) är ju att han är väl inte vad folk målar upp som den stereotypiska seriemördaren. Han hade ett seriöst förhållande och agerade som fadersfigur till Liz dotter, pluggade till advokat och hade väl bilden av att vara en skötsam ung man liksom.
Men seriemördare är inte alltid obehagliga män som har hamnat utanför samhället. Män som du ser har en otäck blick. Ted var uppenbarligen en obehaglig människa med allt han utsatt unga kvinnor för. De riktiga psykopaterna är ju tyvärr oftast de som redan finns runt omkring oss.
Tyckte på något sätt därför att Zac Effron var en klockren rollsättning för Ted Bundy i spelfilmen som också kan hittas på Netflix: extremely wicked, shockingly evil and vile. Menar såklart inte att jag tror att Zac är en psykopat. Men tänker att många unga tjejer känner väl typ ett förtroende eller hur jag nu ska formulera detta till honom efter high school musical tiderna för flera år sen osv. Och har kanske svårt att se honom i en roll som denna. Det var ju hela poängen med Ted, att det var en person som så många hade förtroende till och som vägrade att inse sanningen i vem han faktist var och vad han faktiskt gjort.
Det som jag har så svårt att förstå är hur han tilläts agera som sin egen försvarsadvokat?? Han var inte ens färdigutbildad och även då hade det varit olämpligt.
Jag tyckte både filmen och dokumentären har varit bra. Filmen har fått rätt blandad kritik vet jag, men det gäller ju att komma ihåg att den är baserad på boken skriven av Teds flickvän han hade under denna period. Jag kunde tycka att deras relation verkade romantiseras i filmen, kunde en person som Ted verkligen vara kapabel till att älska en annan människa? Det kommer vi väl aldrig säkert kunna veta. Vissa tyckte att en borde fått se mer av morden???? Varför vill en se det??? Men det är som sagt Liz historia i filmen, och inte Teds perspektiv.
 
Tänker du se båda skulle jag säga börja med filmen och se dokumentären efter.
 
Film och Serier, Kulturtisdag | |
#1 - - Ewe:

Börjar med att säga att jag har noll koll på lagar och juridik (har bara sett filmer och serier), men det verkar inte som att man är tvungen att ha en advokat? Har sett det här med att representera sig själv förut också.

Svar: Menar inte att det inte skulle strida mot de juridiska lagarna men tycker Amerikas rättsystem är skevt överlag med en jury och möjligheten att representera sig själv då också är ju märklig
Emelie Westlander

Upp