Smarriga frukostfrallor utan jäst som går fort att göra

Imorse när jag vakna hade vi inget bröd hemma så blev lite sugen på hembaka. Tur att jag då har ett superrecept som går fort att göra (typ max en halvtimma) och som de flesta har alla ingredienser för i skafferiet, för det går också att anpassa på så många sätt beroende på vad en har hemma. Jag har gjort dessa ett flertal gånger och smaksatt med allt möjligt. Allt från att låta de vara "neutrala" till som idag att jag smaksatte med sesam och rosmarin. Men nu ska jag sluta babbla och faktiskt ge er receptet! Kanske får ni lust att ställa er ikväll eller imorgon bitti och göra dessa, det borde ni!
INGREDIENSER:
5dl av valfritt mjöl (jag hade 3dl grahamsmjöl och 2dl vetemjöl)
1,5msk bakpulver
1tsk salt
2tsk rosmarin (kan uteslutas/bytas ut mot annan krydda)
2msk sesamfrön (kan uteslutas/bytas ut mot annat frö eller nötter)
2msk mörk sirap eller flytande honung (tycker mörk sirap ger godast smakton dock)
2-2,5dl vatten
olivolja
vallmofrön (kan uteslutas/bytas ut mot annat frö eller nötter)
 
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°C och lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och eventuella kryddor/frön/nötter.
3. Tillsätt sirap/honung och vatten. Du får känna av lite hur mycket vatten som behövs, bröddegen ska vara lite lösare än en tror. Denna gång blev den lite torr för mig exempelvis, så du ska typ inte lätt kunna rulla de till bullar utan det ska vara lite kladdigt.
4. Klicka ut bröddegen med en sked på plåten, försök att göra de så lika i storlek som möjligt så de blir jämnt gräddade, forma till med mjölade händer. Jag gjorde 10st denna gång, men de blir lite pluttenuttiga som ni kan se, så det där är ju en smaksak. Tänk på att anpassa gräddningen om ni gör de lite större bara.
5. Pensla på olivolja och strö över vallmofrön, tryck till lite lätt med fingrarna så att vallmofröna inte "åker av" när frallorna är färdiggräddade.
6.  Grädda frallorna i mitten av ugnen i 10-15minuter, låt de svalna lite innan du skär upp dem. Lika goda med marmelad som ost som avokado. Varsegod och njuuut!
Ida

Mm, va smarrigt. Tror du att det går att göra med mandelmjöl oxå? hmm, måste testa! :)

Svar: Det tror jag absolut ska funka :) Gör det!!
Emelie Westlander