Mina bästa barer i Stockholm

För typ ett och ett halvt år sen gjorde jag en så inte satsig och tydlig barguide. Så nu bestämde jag mig för att köra på en ny tydlig uppradad barguide. Den blir ju väldigt södercentrerad, heh, eftersom att jag typ alltid är på söder när jag är ute. Here we go!
FOLKBAREN HORNSGATAN 72 
Ett av mina favoritställen, bästa priset på cava!! 59 för ett glas eller 295 för en flaska, perfekt om en är två eller fler och vill dela. Men de har såklart öl och drinkar också och snygga hipsters att spana efter.
PARADISO TIMMERMANSGATAN 24
På paradiso kan du både äta och dricka gott. Denna bild är från deras restaurangdel men vill du bara förtära berusningsdrycker så har de en baravdelning vägg i vägg. De brukar ha bra happy hour priser där!
UGGLAN NÄRKESGATAN 6
Ett nytt favoritställe. Ta en öl, spela sällskapsspel och rundpingis eller spela shuffelboard, biljard, boule för en slant.
BARA ENKELT SKÅNEGATAN 59
Hit går du om du vill dricka billig öl eller dela på en drinksyltburk med polarna. Rätt mysig också får jag ändå säga!
 
BARAS BACKE GÖTGATAN 33
Samma kedja, samma priser, men det ligger i en hörna längst Götgatsbacken.
BARAS IMPERIUM MEDBORGARPLATSEN 25
Även imperium tillhör samma kedja som jag gissar att ni kan lista ut på att alla dessa tre börjar med "baras" Imperium och Enkelt är nog de jag gillar bäst ändå. På Baras Imperium öppnar de också en stor uteservering under den varma årstiden. Dör av längtan tills det går att sitta på uteserveringar igen. SNART SNART SNART!
DOVAS (CHOVAS) HORNSGATAN 90
Lika billiga priser som baras ställen fast kanske lite sunkigare. Men I like it. Kanske mest för det var hit en gick när en var fattig gymnasieelev. Då kallade vi ju Dovas för Chovas efter som Kloster då hette Dovas och vi behövde hållad dem isär. Which reminds me!
 
KLOSTER (FD DOVAS) HORNSGATAN 84
Ett stenkast bort från Dovas hittar ni kloster, det är lite fräschare än Dovas men samma ägare och samma priser. Är du bubbelsugen på kloster får du en minibubbelflaska!! Så gulligt ju!! Men går generellt dit för den billiga ölen.
 
HÄKTET HORNSGATAN 82
Precis bredvid Kloster hittar ni Häktet. Är väl tudelad till Häktet pga sjukt dryg vakt när jag och en kompis tänkte gå dit en fredagkväll och det visade sig att det var 23års gräns... Hur skulle jag veta det när jag haft Aw's där utan att någon påpekat min ålder?? Oh well, trevligt är det annars i alla fall tycker jag ändå.
MORFAR GINKO SWEDENBORGSGATAN 13
En riktig liten pärla som är lika nice året om. På sommarn så stänger de ju av Swedenborgsgatan för alla fordon och stora uteserveringar åker ut. Men Morfar Ginko har även ett inneute rum om ni förstår vad jag menar. Byggt som ett växthus med värmelampor där alla feströkare (mig själv inkluderat) som förgiftar sina lungor på fyllan kan sitta och röka utan att frysa. De har också stora härliga sammetssoffor och ibland öppnas ett dansgolv upp.
 
Känns verkligen som jag missat någon, men dessa var de jag sådär spontant kom på. Har ni Stockholmare (eller ni som varit i Stockholm) någon favorit av dessa? Eller kanske något helt annat ställe att tipsa om i kommentarerna?

Guider, Tips | |
#1 - - Camilla Persson:

Bra tips! ☺️🥂

#2 - - Sara Ekman:

Tack för tipsen <3

#3 - - Angelica Wåhlin:

Åh, tack för tips!

#4 - - Angelica Wåhlin:

Åh, tack för tips!

Upp