Ett lunchtips

Tänkte att ni skulle få ett smarrigt och riktigt enkelt lunchtips idag! Lätt att variera på så himla många sätt också! Vi kör!
Rårakor eller rösti som det också kallas kan ju vara den simplaste lunchen och är ju sjukligt smarrig. Toppingen kan ju varieras från allt till lingonsylt och bacon/fejkon, gräddfil och lök eller som jag gjorde denna gång keso, picklad rödlök, parmesan och persilja. Mmmmm, blir hungrig nu!!
 
INGREDIENSER
för två rårakor:
3st medelstora potatisar
salt och peppar
 
picklad rödlök:
1 rödlök
1msk socker
1tsk salt
några vrid svartpeppar från kvarnen
1 lagerblad
1dl vatten
1/2dl ättika/citronsaft/vitvinsvinäger (tycker i och för sig att alla former av vita vinägrar funkar, både gjort på vit balsamico, champagne och äppelcidervinäger exempelvis, ta vad du har hemma!)
 
GÖR SÅHÄR:
1. Finhacka rödlöken. Koka upp med övriga ingredienser, rör om tills sockerkristallerna smält.  Häll över i en skål och ställ åt sidan så det får svalna.
2. Skala potatisen och riv den på grova sidan av rivjärnet, krama ur vätskan, salta och peppra.
3. Stek den gyllen och krispig i stekpannan i smör eller grilla den i våffeljärnet (testa det igår, föredrar att steka dock!)
4. Servera med valfri topping, exempelvis med keso och rödlök som jag. KLART! Varsegod och ät.
 
ps ej sponsrad av keso som jag sett att många blivit, men om någon PR-ansvarig för keso ser detta får ni gärna sponsra mig ;)
Mmmm, gott!!
Lunch och Middag, Recept, Tips | |
Upp