Lyxig vegetarisk carbonara

Nu hörrni ska ni få recept på en riktigt smarrig vegetarisk carbonara! Har lagt upp ett recept på detta innan när jag använde champinjoner istället för bacon men denna gång använde jag eldorados vego bacon och jag förstår verkligen hypen!! Receptet räcker till tre personer.
 
DU BEHÖVER:
- Spagetti (vet inte riktigt hur många gram det blir, jag har ett pastamått hemma, men typ runt 70-80g pasta per person har jag för mig brukar bli lagom för en hungrig.)
- 1 schalottenlök
- 1pkt eldorado vegobacon (eller 120g av någon annan vego variant)
- olivolja
- 2,5dl oatly imat grädde
- persilja
- 1,5 dl pastavatten
- 2 äggulor
- citron
- salt & peppar
 
 
GÖR SÅHÄR:
1. Koka upp pastavatten med myyyckeeet salt.
2. Finhacka löken och stek den på låg värme i olivolja. Skär upp vego baconet och stek det med löken på lite högra värme tills den fått en fin gyllene färg.
3. Koka pastan al dente.
4. Häll på grädden över löken och "baconen" och låt et puttra ihop, det ska inte vara såsigt utan bara krämigt.
5. Spara 1,5dl av pastavattnet, sila av pastan och rör ner den i "bacon"röran tillsammans med pastavattnet och massa persilja. Låt det puttra ihop, rör ner äggulorna och smaka av med salt, peppar och lite citronsaft. Avsluta med parmesanost.
Sen är det redo att ätas, Mycket parmesan ska det vara.
Lunch och Middag, Recept | |
Upp