En midsommarlista

Var kommer du att fira midsommar i år 
Någonstans i Paris.

Vem firar du med? 
I år kommer jag att fira med Laura eftersom att vi är och tågluffar då! Normalt brukar jag fira med Viktor, Adrian och William med våra familjer. En midsommartradition som du följer varje år? 
Typ ingen? Sjunger nubbesånger men dricker aldrig någon nubbe själv.

Vad är viktigast på midsommarbordet?
Ja nu när jag är vegetarian kan jag ju typ inte äta något så brukar hitta på nåt själv, klassisk midsommarmat känns inte så viktigt. Förra året gjorde jag rårakor till lunch och grilla quorn och sparris till middag tillexempel. Innan jag sluta äta kött var det väl köttbullarna som locka mig mest däremot. Är det viktigt för dig att vara fin på midsommarafton? 
Viktigt och viktigt. Jag tycker om att klä upp mig ja. Så lite viktigt känns det väl antar jag ändå! 
 
Ditt bästa midsommarminne? 
Svårt ju!! Midsommar för två år sen på Lollos landställe var så himla trevligt och jag hade sjukt kul!! Men har också många fina minnen från midsomrarna med grabbarna, när vi var små brukade vi fira midsommar i Borlänge, vi lekte en påhittad(?) lek som vi kalla alien, det var lite som en kombination av  burken och vinken/kurragömma typ?? Ne men just midsommar har jag typ aldrig haft en dålig av, kan inte säga detsamma om nyår haha. Men en kan inte få allt ;) Hur såg midsomrarna ut när du var liten? 
Försöker hålla mig kort nu eftersom jag typ svara på frågan över ;) Men det brukades firas i Borlänge, vi sov där hela familjevänner gänget i typ två nätter, laga god mat, dansa små grodorna kring midsommarstången och hitta på andra roliga aktiviteter.
 
Vad dricker du på midsommarafton? 
Typ öl och vin. Vitt eller rosé.
Hur mycket pengar kommer du att lägga på mat/dryck/kläder osv inför midsommarhelgen?
Inget på kläder, ingen aning vad vi spenderar på mat. Detta inlägg är ju också tidsinställt så har ingen aning om vad vi bestämde oss för att göra. Kanske har vi picknick under Eiffeltornet. Kanske drar vi och klubbar. Blir ju ingen traditionell midsommar i alla fall.
 
Lägger du 7 olika blommor under kudden innan du går och lägger dig? 
Nah, gjorde det när jag var yngre, lär inte göra det får när jag sover på hostel i Paris. Annars har jag typ glömt eller inte orkat.
 
Brukar ni ha midsommarstång? 
Vi hade när vi fira i Borlänge men har inte haft på senare år. Ibland har vi däremot varit i närheten av ställen som har evenemang och gått och dansat eller hängt vid midsommarstången. Vad lovas det för väder inför årets midsommarhelg? 

Ingen aning. Men Paris brukar vara tjugogradit i juni, förhoppningsvis blir det inget regn, men det är ju midsommar trots allt. 

Vad är det sämsta med midsommar? 
Att det typ alltid regnar I guess? Men det är väl charmen i det också! tur att vi hade regnskydd över oss förra året.

Vad är det bästa med midsommar?
Att jag alltid får fira med människor jag tycker om. 

Ditt bästa midsommartips?
Gör inte en så stor grej av det. Umgås med människor du mår bra av oavsett om det är dig själv eller någon/några andra. Vem vill du ge en midsommarkram till? 
Kommer ju hänga med Laura så det är hon som kommer få en. Men kan skicka lite virtuella kramar till er alla därhemma som jag inte träffar.

Throwbackbild från en tidigare midsommar? 2014 Viktor och Adrian fiska upp en gädda som de grilla till middag. På kvällen rodde vi ut i en båt och blev attackerad av fåglar, bokstavligt talat. 2016 Firade vi hos Faster, blev god paj, salta dopp och sång på kvällen. 2017 Hade Lollo kombinerad midsommar och tjugoårsfest. Vi närmsta kom kvällen innan får lite kvalletid och dagen efter när resten kom blev det lekar, fest och dans. 2018 Förra året var firade vi i Flen. Åt sommartårta (recept), spela kubb, grilla och dansa i en lada.


Emelie's liv, Listor | |
Upp