Tågluffen del två, Paris

Hörrni vi fortsätter att blicka tillbaka på resan!
En sen torsdags-eftermiddag hade jag anlänt i Paris och checkat in på mitt hostel. Bodde en liten bit utanför Paris centrum här och blev därför också tvungen att köpa ett dyrt tunnelbanekort. Gjorde inte så mycket denna kväll. Jag och Laura hade tänkt att mötas upp inne i Paris, men det tog lite längre tid än vi räknat med att hitta våra boenden och gå och handla osv osv (Laura bodde hos en kompis i Paris.) Så vi bestämde oss för att ses efter frukost dagen därpå istället.
Dagen därpå mötte jag upp min pingla, vi gick förbi en paraply himmel som såklart skulle fotas.
Sen promenera vi längs Paris gator.
Bort till Eiffeltornet. Där satte vi oss ner och försökte planera dagen.
Sluta med att vi tog tunnelbanan tillbaka till mitt hostel och laga lunch. Sen slumra vi till lite ute på takterassen.
Det var ju faktiskt midsommar denna fredag! Tog inte så mycket bilder med kameran så fler bilder från midsommarfirandet hittar ni HÄRDetta är alltså senare på kvällen, när de stängde igen Luxemburg parken och vi försökte hitta någonstans att slå oss ner, vi hade ju vin kvar.
Vi såg att många satte sig vid vattnet så vi gjorde detsamma.
Med vår flaska rosé. Mest överhypade vinsorten, just saying.
NY DAG! Tog tunnelbanan in till centrum för att möta Laura. För långt att gå och hade ju ändå betalat för det sablans tunnelbanakortet.
Vi strosade egentligen mest runt på Paris gator, så fotade inte så mycket då. Men här är lunchen från den dagen. Vi gick till Hank's Pizza. De har vara veganska pizzor där. Mycket goda. Jag åt något potatis och tryffelhistoria samt en med zucchini, svamp och kronärtskocka. I priset är det även inkluderat två valfria tillbehör. Så jag tog en sallad och en cola. Tror jag betala typ 8€ för det? (update: skoja, det kosta 13) 
Därefter gick vi på Picasso muséet. Vi kom ju in gratis på alla museum i Paris då alla studenter under 26 och medborgare i EU får göra det. LYX!
Sen mötte vi upp Ellinor och Kristina. De två svenska tjejerna vi träffa i Amsterdam om ni minns som vi även firade midsommar med. De hade tvättmaskin i lägenheten de hyrde så fick tvätta min jacka som fått massa gräsfläckar hos dem. Snällt. Medan vi vänta på att en seg tvättmaskin skulle bli klar satte vi oss på en bar i närheten och beställde varsin aperol spritz. Jag tycker egentligen det är en överhypad drink det med, men druckit sååå många på denna luff????
Paris är mysigt alltså!
När tvätten var klar kramades vi hejdå och lagade tacos på mitt hostel.
Och så blev det söndag, och jag var en Parisdröm.
Laura var allas dröm.
Vi fortsatte att utnyttja att vi fick gå gratis på museum och ställde oss i kö till D'orsey. Det var lååång kö och solen stekte på.
Men kön ringla tack och lov på rätt fort och snart var vi inne.
Får alltid panik på såna här glasgolv. Känns som de ska brista och en ska falla ner.
Vi passera en bro där folk fäst en massa lås. Sånt är lite gulligt tycker jag. Inte den "kända" låsbron såklart. Den finns ju inte kvar längre. Eller ja bron finns kvar, men inte låsen. De var tvungna att ta ner alla lås då det blev för tung vikt och risk för broras. Oups.
Efter lunchlådepaus vid vattnet hoppa vi ner i tunnelbanan igen och åkte till tioende arrondissementet.
Hitta ett mysigt litet café. Drack kaffe och lemonad. Råkade ta springnota. Så en i personalen kom springandes efter oss sen, pin.
Jag hade läst något tips någonstans om detta ställe. Det var inte riktigt vad vi förväntat oss men en svinmysig bar! Här borde en gifta sig konstaterade jag och Laura.
Vi beställde in varsin mojito historia, Laura en variant blandat med öl?? Sjukt god!!
Så kom måndagen och sista dagen i Paris. Jag köpte en macaron som matchade mina shorts på vägen för att möta Laura.
Så tog vi oss till Louvren. Kände oss lite VIP när folk vädjade om att få biljetter och vi bara visade upp våra legg och fick passera. Ne att vara student är inte alltid så dumt va.
Louvren är sinnessjukt stort. Alltså sinnessjukt. Om du som läser detta av någon anledning planerar att gå igenom hela muséet, ta gooooood tid på dig.
Vi var bara intresserade att se Mona Lisa, bara för att det är en grej att göra det. Har varit i Paris två gånger innan men fortfarande inte sett den berömda tavlan. Löjligt dock hur folk flockas kring tavlan och tar en massa bilder. (okej det gjorde ju jag med men det finns nivåer av det liksom.)
Sista bilden jag tog i Paris var denna tydligen. På triumfbågen. Kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde efter detta och resedagboken ligger kvar hemma i stan. Men tror faktiskt bara vi åkte hem på varsitt håll för att orka gå upp och ta tåget morgonen därpå. 
Emelie's liv | |
#1 - - Anna Johansson:

Blir så sugen att tågluffa när jag läst din blogg om det!! 😀

Svar: Åh men det tycker jag då ska göra när du får tillfälle och har råd! Otroligt roligt sätt att resa på och en får upptäcka så många platser ju😍
Emelie Westlander

Upp