Mitt livs resa, när jag var i Sydafrika

Nu när detta inlägg dyker upp är jag på en annan "livs resa", tågluff med Laura! Men för snart sju år sen var jag i Sydafrika och jag tänkte att vi skulle ta och blicka tillbaka lite på den resan! För den har ju faktiskt aldrig synts i denna blogg. Ni får ursäkta att alla bilder inte är i toppklass, hade förvisso bra kamera och objektiv men ens fotoskills har ju utvecklats lite under åren ändå ;) En del grejer hamnar antagligen också i fel tidsordning, jaja.
På höstlovet när jag gick i nionde klass åkte jag och familjen till Sydafrika. Av någon anledning lyckades pappa få några av de värsta bilderna som är tagna på mig under denna resa.. Men en ska ju bjuda på sig själv eller hur?
Kommer ihåg att de på det första stället vi bodde på sa "be careful when you walk around here in the evenings, the animals walk around freely so you may come across a rhino" trots det var jag mer nervös över att typ stöta ihop med en kobra... Men inget av det gick vi in i på det reservatet däremot ett gäng giraffer.
Vi åkte till ett reservat som var typ som ett djursjukhus om jag minns rätt? Där de tog in djuren och hjälpte dem med sina skador eller om de var sjuka och släppte sedan tillbaka de i naturen igen. Jag klappade en leopard.
Var inte lika våghalsad som lillsyrran som höll i en gam däremot.
Men blev kompis med en annan fågel.
Inte med lejonet dock...
Syrran vart våghalsad igen.... Hon fick behålla handen däremot.
Sen åt vi pannkakor.
Såg något känt vattenfall typ? Ursäkta mig, det har gått sju år, kan inte komma ihåg allt. Är typ redan senil.
I en sån här gullig stuga sov vi i.
Sen flyttade vi till nästa reservat. Alltså detta ställe rekommenderar jag vaaaarmt om du ska till Sydafrika, trevlig personal, drömmig mat och mysigt boende. Mohlabetsi hette området, lyckades hitta boendet här.
Syrran badade massor i poolen, jag hade inte tänkt på att ta med mig badkläder dock så fick stå och kolla på. Stackars mig va.
Fick en apkompis.
Här åt vi middag varje kväll, med resten av hotellgästerna framför en brasa.
De flamberade ananas framför oss.
Och så fick vi det tillsammans med kolasås och glass om jag vill minnas rätt. Mitt matminne är det inget fel på i alla fall.
Fick en massage där, tror fortfarande det är den bästa massagen jag fått någonsin.
Duschen var utomhus, hur högt tror ni jag skrev när jag såg en spindel? Den var liten, men ändå. Jag visste ju inte vilka som var giftiga eller ej, blev en kortvarig dusch, hahah.
När vi var i Mohlabetsi började vi de flesta mornarna med safari. Såg noshörningar bland annat.
Zebror!!
Fina de är.
Gnuerna vilade i lugn och ro.
Men det vart en väldigt kortvarig vila.
Alltså elefanter, så himla fina och fantastiska djur!!
GULL!!
bebis!!
Vi såg också dyngbaggar, hanen var en riktigt liten slacker asså...
Det roligaste på hela safarin var när vi såg bufflarna och mamma lutar sig fram mot pappa och viskar "Dick jag tycker det här är lite obehagligt" <3333
En av våra safariguider satt ju liksom UTANPÅ bilen på en liten stol mid motorhuvudet typ så tror nog vi kunde känna oss lugna om han var det.
Varför ser jag så uttråkad ut??? Gissar att detta är när vi ska på morgonsafari och behövde gå upp vid fyra/fem typ.
Vi åkte på kvällssafari nån gång också och fick skåda magiska solnedgångar.
När vi var färdiga med landsbygden åkte vi till Kapstaden.
Började med att åka någon sådan turistbuss.
Vårt badrum var ju sjukt fint!!
Och deras frukost var magisk minns jag. Hade inte så många bilder från den av någon anledning, denna var det bästa jag kunde hitta... Men all frukt och juice en fick varje morgon var så färsk och hade så mycket smak! Kommer ihåg att jag ALLTID tog hash browns, de var typ lite som mini potatisbullar. Syrran tog alltid deras "dagens specialare" hon var lite mer vågad och jag lite mer rutinig.
Och den åts ute på altanen varje morgon.
Personalen där var så himla gullig också!! Blev sjuk en dag och låg febrig på hotellrummet medan familjen var på utflykt och då pysslade de om mig, fixade lunch till mig och fyllde på med iste i kylskåpet.
En dag åkte vi runt på vinprovning, eller jag och syrran fick ju inte smaka dårå eftersom vi var femton respektive tolv år.
Men päronen njöt av smarrigt vin.
På ett ställe hade de i alla fall en massa ost så då blev jag och syrran lite nöjda i alla fall!
Syrran gjorde schamporeklam "because you're worth it"
Vi såg strutsar när vi var på någon annan utflykt.
PLUTTEN DÅ!!
Och en sköldpadda.
Vi åkte även ut till robben island och fick höra fruktansvärda historier om hur fångarna behandlades.
Det fanns ju även en strand men vågade inte bade efter att hotellägaren sagt "you can take a swim if you like, the sharks have their restingplace about 250 meters from the shore, but they never come where you swim"
Jo tjena, som om jag skulle ta ett bad efter det.
Vi var ute på något pigvinreservat vid nåt tillfälle också.
Blåste en del där verka det som. 
 
Men det var det hela! Eller ja blev ju ett rätt långt inlägg. Orkade ni läsa det? Applåder till er i sådana fall!