Mina medievanor

Det första nyhetsmediet jag konsumerar på morgonen är:
Instagram. (null)I framtiden kommer massmedierna att:  Snackar inte folk hela tiden om att detta kommer dö ut? Eller är det främst bara bloggar en tror kommer dö ut? Jag tror snarare tvärtom dock, att massmedia kommer växa, även att bloggar kommer växa. Finns ju redan virtuella influencer(s) på instagram som egentligen inte är fysiska personer liksom.

Papperstidning, e-tidning eller inget av detta?
Papperstidning är mysigast men läser mest på nätet på diverse nyhetskällor. Är dock rätt dålig överlag på att hålla koll på nyheter, kan känna mig lite oällmänbildad ibland, men får väl bara ta tag i att typ kolla på rapport varje kväll och konsumera mer nyheter i skrift. Allt blir ju bara så deppigt ibland.
 
Jag betalar/betalar inte för nyheter eftersom:
Prenumererar inte på någon tidning, päronen prenumererar på DN på helger, läser den sällan dock men loggar ibland in på DN för att komma åt prenumerantmaterial. Så nej jag betalar inte eftersom att jag kan använda päronens konto. Tycker dock det är en rimlig sak att betala för och jag tycker det är lite respektlöst mot journalistikyrket när folk i grupper börjar dela runt betalartiklar. Jag förstår att alla inte har råd med prenumerationer, men finns en anledning till att de kostar, och har en inte råd så har ju både tv4 och svt bra nyhetsprogram som är gratis. Just saying. De flesta i dagens samhälle har ju ändå en smartphone, dator eller tv så en kan komma åt det. Jag använder sociala medier för att:

Jag älskar sociala medier. Jag tycker om att dela med mig av mitt liv och få ta del av annars. Vissa saker kanske vissa tycker är för utlämnande (delvis en generationsgrej tror jag) och tycker givetvis  inte det är nåt fel på folk som inte vill använda sig av sociala medier. Jag tror också att folk kan lära sig av varandras erfarenheter. Men vet inte hur jag ska förklara det på annat sätt.

Instagram för mig är:
Jag älskar instagram, det är min favoritplattform. Ogillar dock att det kan kännas lite för prestigefullt ibland och undviker ju vissa typer av konton som snarare får mig att må dåligt än bra. Men tycker om att det på nått sätt ändå känns så enkelt, tycker inte det alltid behöver vara med någon fyndig text och folk som skriver noveller på instagram läser jag sällan.

Jag är bra/dålig på att vara källkritisk:
Tycker ändå jag är rätt bra, klart att en ibland inte alltid tänker steget längre innan en tar in nått. Men generellt sätt försöker jag ifrågasätta nått om jag läser det på en mer "oseriös" sida men nyhetskällor som DN, SVD osv litar jag nog lite mer blint på. Finns det något social medie som enligt dig är onödigt?
Finns väl argument till att alla skulle vara onödiga. Men nja ingen medie jag har koll på. Men kommer ju nytt hela tin så har väl säkert missat någon knäpp. Men för att svara tydligt på frågan, nej.

Ta bort din blogg, ditt Instagramkonto eller din Facebook?
Hmm... Tror kanske facebook? Även om det är bra på att hålla kontakt med vissa vänner på långt håll eller typ skapa evenemang för fester och tillställningar (lol) så kan en ju göra det på annat vis liksom. Uppdaterar ju aldrig min facebook.

Skulle du hellre jobba som en influencer men med en osäker framtid, eller utbilda dig till ett tryggare yrke som är garanterad för resten av ditt liv?
Vill inte jobba som influencer. Inte pga  "otryggheten", vill ju bli AD och då lär jag väl eventuellt frilansa i framtiden. Tycker det verkar underbart roligt på många sätt med influencerbranchen. MEN en är typ aldrig ledig och det känns som det skulle bli svårt att inte se allt en gör som ett fototillfälle för content liksom. Att en middag med vänner inte bara kan få vara det utan också måste bli bloggcontent. Svår balansgång. Och lätt yrke att gå in i väggen av. Emelie's liv, Listor | |
#1 - - Ewe:

Håller sååå med dig gällande nyheter! Har faktiskt slutat läsa för det händer bara massa skit i världen, det är bara deprimerande. Då är jag hellre "oallmänbildad" :P

Svar: Jo tycker dock fortfarande det är viktigt att hänga med i vad som händer i världen och att det är lite vår skyldighet att inte blunda för vad som händer även om det är hemskt.
Emelie Westlander

#2 - - Anonym:

Intressant inlägg! Har testat ta bort facebook men öppnade tyvärr kontot igeb då det är lite av ett beroende

#3 - - Anonym:

Intressant inlägg! Har testat ta bort facebook men öppnade tyvärr kontot igeb då det är lite av ett beroende

Svar: Ja det blir ju det, jag är inte ens aktiv på fejjan själv utan använder främst messenger chatten men sitter allt för ofta och slöscrollar inne på Facebook
Emelie Westlander

Upp