Fyra gamla filmer att se en ruggig sommardag

Alla älskar vi väl gamla filmer, det ligger ju en charm över dem liksom. Här är fyra jag tycker om som en kan se en regnig och trött sommardag.
CAN'T BUY ME LOVE (1987)
Denna lilla 80-tals pärla handlar om Ronald. Kortfattat handlar den om att han gör en deal med skolans snyggaste och mest populära tjej att hon ska vara hans flickvän i en månad om han köper kopian av hennes mammas jacka som hon råka förstöra. Ronald blir snabbt själv populär vilket skapar problem med hans vänner "från förr". Han går från att vara den osäkra tönten till att bli en populär douche. Resten får ni se i filmen om ni inte redan skulle ha sett den.
Jaja lite klyschig är den också.
THE BREAKFAST CLUB (1985)
Ingen lär ju ha missat denna klassiker? Fem elever från olika "klickar" spenderar en lördag tillsammans då de alla fått kvarsittning och upptäcker att de kanske har lite mer gemensamt än de trodde.
Var tvungen.
CLUELESS (1995)
Cher, poppistjejen i skolan med stort hus och rik farsa har väl sällan haft det speciellt svårt för sig. När nya tjejen Tai kommer till skolan bestämmer sig Cher för att ge henne en make-over och bli populär, bli lite som en mini Cher, hennes följeslagare. Men det går inte riktigt som hon tänkte sig.
Preach.
LÉON (1994)
Vi byter tema från high school filmerna till något helt annat. Tolvåriga Matildas upptäcker en dag när hon kommer tillbaks från mataffären att hennes familj mördats. Utanför står fortfarande den korrupta polisen och håller utkik så hon går och knackar på hos grannen i desperation att få behålla sitt liv. På andra sidan dörren finner vi Léon en professionell yrkesmördare och de bildar väl en rätt nära och märklig relation skulle en kunna säga. Léon börjar lära Matilda vad han kan, hon vill hämnas sin familj. Samtidigt är den korrupta polisen på jakt efter henne.
Jag.
 
Anonym

Vilken nostalgi! Tack för det!!

Anonym

Vilken nostalgi! Tack för det!!

Amanda (Swedish Passport)

Åh, det är flera av dessa jag inte sett innan så tack för tipsen! :)

Svar: Åh då har du nåt att se fram emot :)
Emelie Westlander