När jag åt min apfelstrudel började det brinna

Vi fortsätter Wien resan! Har du missat första inlägget kan du läsa det här. Fredagen var vår första heldag och bjöd på rätt så okej väder på dagen vilket resulterade i en hel del promenerande.
Jag satte färg på ett lite grått Wien.
Lite här och var fanns det hästar som drog droskor.
Vi gick in i någon liten gränd.
Där fanns det en liten antik butik som jag ångrar så att jag inte gick in i!! Ser ni champagneglasen i vänstra hörnet vid växten? Hur fina?!!
Vi gick vidare till en kyrka som jag inte minns namnet på.
Vackert var det! Är inte det minsta religös och att se kyrkor kanske inte är min prioritering, men rätt pampig var den om en jämför med många av kyrkorna jag har varit i här hemma vid skolavslutningar och dansuppvisningar etc.
Detta är den äldsta butiken som finns i Wien, gick inte in i den dock haha.
Ställde mig istället i kö till ett mycket populärt café i Wien, Hotel Sacher.
Vi kom till slut in i värmen bland röd sammet och kristallkronor.
Och fick vårt bord, vår servitör var rätt gullig faktiskt.
Jag tog en apfelstrudel och te. Den var dock inget att höja ögonbrynen över. Russin i, blä. Ne, äter heller min hemgjorda äppelpaj. (gillar förvisso russin, men vill inte ha det i min paj)
Helt plötsligt påpeka syrran att det rykte utanför fönstret och det tog inte så lång tid innan vi såg att det brann, antagligen en bil? Mest förvånad över att ingen på gatan verkade märka eller i alla fall bry sig??? 
Vi promenerade vidare genom stan.
Till hundertwasser byggnaden.
Tycker lite synd om de som bor där, säkert rätt ballt, men mindre kul med folk som stirrar på ditt hem VARJE dag... I should know, jag har bott i gamla stan.
Det blev en till fika på något litet kvartershak. Det fanns ett rökrum och personalen kunde knappt engelska. Så att försöka förklara att jag ville ha en varmchoklad på mjölkfri mjölk gick sådär att förklara och jag gav upp och fick en vanlig och rätt ont i magen därefter... Men vad som hände sen får ni veta i nästa inlägg.
 
 
Emelie's liv | |
Upp