Några goda saker jag ätit på sistone

En dag gjorde jag en fett god vegoburgare. Måste säga att jag är rätt bra på att laga mat på få grejer hemma. Toast bröd funkar minst lika bra som hamburgarbröd. Quorn har jag ofta i frysen. Smält valfri ost på, tror jag hade cheddar? Tryffelröran gjorde jag med yoghurt, tryffelolja, parmesan och pappar om jag minsr rätt. Och så tomat på det. Stek lök mjuk och genomskinlig och på med lite rörsocker. Och wolla, en lyxburgare framför mig när jag trodde att jag inte hade nåt hemma.
En annan kväll lagade jag en god pasta rosso till familjen. Har en vego bok som är perfekt för de kvällarna när en har noll procent matlagningslust och inspiration som har just ett kapitel för enkel vardagsmat. Men hittade receptet online också, om ni vill laga det själva!
Ja ni kan ju läsa på bilden vad jag laga. Gott som fan var det!
En annan kväll blev det dumplings. Fyllde mina med bland annat champinjoner, grönkål, morötter och ingefära. Testade att göra en ny dippsås med plommon, vart ingen höjdare dock.
Gjorde grönkålchips också. Mamma köpte något big pack när hon skulle göra grönkålssås till pasta, så försökt använda det undan för undan till dumplingsen till exempel men den tog aldrig slut haha. Så gjorde smarriga, krispiga grönkålschips med lite för mycket chiliflakes på.
(null)
Och en helt okej hotellfrulle!

Ps! Glöm inte undersökningen
Emelie's liv, Frukost och Mellanmål, Lunch och Middag | |
#1 - - Li:

Men gud vad hungrig jag blev! Friterad aubergine är så fantastiskt gott med stark sås! Kolla gärna in min matblogg som för tillfället mest är en bakblogg :D

Gott nytt år förresten! // Li

Svar: Visst är det!! Ju starkare desto bättre ;) eller doppa auberginen i typ cayenne peppar också innan den friteras, det är gott!!
Emelie Westlander

#2 - - Jessica:

Inte bara är du en mästare på att laga mat, fina bilder tar du också=) God fortsättning!

Svar: Åh men tack så mycket!! Detsamma önskar jag dig :)
Emelie Westlander

Upp