Veganska chokladdrömmar

Vi har en massa dadlar här hemma som måste gå åt, så i veckan fick jag lite feeling för att baka och nu ska ni få det smarriga receptet. (inspirerat av Hanna)
Du behöver:
10 dadlar (urkärnade)
1-2msk agavesirap (honung funkar ju om du inte skulle vara vegan, det använde jag hehe)
3msk chiafrön
3msk kokosolja
1krm vaniljpulver
1 REJÄL nypa havssalt
2dl nötter (jag blandade hasselnötter, valnötter och cashewnötter)
5-6msk kakao
kokosflingor
Gör såhär:
1. Blötlägg dadlarna i 2dl vatten i kylen i fyra timmar (glöm inte att kärna ur dadlarna om du inte köpt kärnfria) i en återförsluten förpackning.
2. Spara 1dl av vätskan, resten kan du sila av och blanda sedan dadelvattnet du la undan med chiafröna. Låt det stå i typ 20-60min (i kylen)
3. Mixa alla ingredienser förutom kokosen, grovhacka nötterna innan om du vill (jag gjorde det men kommer skippa det nästa gång, vill ha lite rejälare bitar nötter för mer crunch.)
4. Smaka av smeten om du tycker det behöver mer sötning, mer kakao eller mer salt.
5. Häll smeten i en form klädd i bakplåtspapper (smeten blir rätt fast så det ska inte vara rinnigt) ringla över lite extra havssalt och kokosen och ställ in i frysen i ungefär 3 timmar
6. Pudra över lite extra kakao, skär upp i bitar och ÄT. Förvaras i kylskåpet.
Godsaker, Recept | |
#1 - - Christina:

Ser galet goda ut, ska försöka baka lite i helgen faktiskt :)

Svar: Härglit! Det tycker jag du ska göra :)
Emelie Westlander

Upp