Prisbelönt mat? Regnrusk och kyssen

Hörrni nu var det typ en månad sen jag visade er bilder från Wien! Så vi fortsätter med det nu tänker jag. Har ni missat de tidigare inläggen hittar du det första här och det andra här.
På fredag kväll hade jag bokat bord på tian som jag fått tips om att en skulle gå till om en ville ha prisbelönt vegomat.
Till förrätt åt jag något de kalla för dumplings, kanske inte vad jag tänker mig när jag beställer in dumplings och det var typ fisljummet men gott ändå!
Till varmrätt tog jag någon risotto. Den var gjord på rött ris och toppad med hasselnötter. Maten var absolut god, men hade förväntat mig mer tror jag... Men skulle snarare kalla den för prisvärd än prisbelönt.
De hade en uteservering också, som var för kall för att sitta på när vi var där men tänker att den är mysig på våren och sommarn.
Sen tog vi oss hem i snön. Känns så långt bort när jag skriver det idag när solen skiner och det är nästan tio grader här hemma i Stockholm!!!
När jag vakna morgonen därpå var fönstren frostiga.
Jag väckte mig med en ångande dusch. Hotellet hade miljötänk och ville påminna om att en ska stänga av vattnet när en tvålar/schamponerar sig. (Måste erkänna att jag inte gjorde det dock hehe, då det tog typ fem minuter att lyckas ställa in temperaturen rätt för att inte bli skållad eller få en ilande iskall dusch.)
Plockade på mig frukost i skålar. Fruktsallad, äggröra och gröt med lite goda toppings.
Efter frukosten gav vi oss ut på Wiens gator igen, regnet öste ner så vi hade lånat paraplyer i hotellobbyn.
Vi (eller ja mor och far snarare) kikade på kartan för att förstå vilken spårvagn vi skulle hoppa på.
Vi satte oss på ettan först då mamma hade hört att en skulle få en fin utblick över stan, så vi tänkte ju att vi skulle få som en mysig sightseeing tur fast utan turistpriserna ;)
Det blev dock en total flopp och vi såg inte mycket alls haha, när spårvagnen vänt från ändstationen blev vi droppade någonstans på vägen för någon anledning vi inte riktigt förstod.
Efter lite om och men satt vi på rätt spårvagn på väg till dagens "mål".
Belvedere var målet, vi hade förköpt biljetter också (tack och lov! ska ni dit gör detsamma så slipper ni en himla massa köande, vi kunde bara slinka förbi alla köer.)
Vi startade med att tina upp oss med en vinlunch. Åt en god vegans morotssoppa och kände att värmen och känseln kom tillbaka till kroppen igen.
Kristallkronor verkar vara lite Wiens grej, de finns överallt!
ÖÖÖÖÖVEEEERALLT!
Klimt's "kyssen" är såklart det mest kända verket på Belvedere.
Sen gav vi oss ut i regnrusket igen, passerade Naschmarkt. Det var tyvärr alldeles för dåligt väder för att orka njuta och kika runt, och allt var inte ens öppet. Osis. Sista bilderna från Wien får ni se nästa vecka, kanske blir en liten film också!