Fel konsert, italiensk kväll och Freud

Nu fortsätter vi med Wien resan! Har ni missat de första inlägget klicka på siffrorna (1 2 3)
Vi kom frusna tillbaka in på hotellrummet efter en regnrusk promenad. Jag satte på te ...
... och syrran kröp ner och värmde upp sig i sängen.
En stund senare tog vi oss till kyrkan där vi skulle se en konsert. Vi förstod först ingenting då vi kom mitt in i en gudstjänst men tänkte väl att konserten kanske skulle dra igång efter. Men när det dragit över tiden blev vi fundersamma och gick runt kyrkan tills vi hitta en annan ingång ner i kyrkans källare där konserten tydligen egentligen var :))))) Wien är duktiga på att ge tydlig information...
Efter pianokonserten hade vi bokat bord på en italienare. Åt god pizza, drack gott rödvin. Blir hungrig nu.
Tog en "efter maten cigg" med syrran.
Såg faktiskt ytterst få som rökte på gatorna i Wien, och typ inga cigarettfimpar någonstans??? Sjukt. Tänk om Stockholm kunde få vara fimpfritt också.
Blev en pannacotta till efterrätt också, en favorit efterrätt för min del.
Vips så vart det morgon igen och även vår sista dag i Wien. Åt såklart äggröra igen till frukost, den var verkligen så god och krämig, framförallt när den var precis nygjord. Plus förvånansvärt gott med gräslök på!! 
De hade massa olika fröer och torkad frukt och sånt en kunde toppa yoghurten eller gröten med. Fler skålar än de sex ni skymtar i bilden såklart ;)
Jag och päronen tog oss ut i den friska luften medan syrran tog sovmorgon. Blev fundersam över vad det var för containers, haha.
Vi gick förbi ett träd fyllt av hjärtan.
Målet var Freud muséet
Men återigen hade de varit dåliga på att ge ut information, suck... Fanns nästan bara texter på tyska och ville en använda sig av audioguiden för att förstå något var en tvungen att ha med sig egna hörlurar och använda sin smartphone... Oh well.
När vi kände oss nöjda gick vi vidare.
Gick förbi Judenplatz, ett monument för de Österrikiska judarna som gick bort under förintelsen. Gick bort låter på något sätt så fel och avdramatiserande, för det blev ju på ett eller annat sätt mördade oavsett om det var en direkt handling som att de blev gasade eller skjutna eller om de exempelvis till slut svälte ihjäl.
Monumentet består av böcker, en bok för varje jude som blev förintad.
Vi hann också med att kika in i nationalbiblioteket.
Pampigt med en massa böcker.
Efter en lunch på Jamie Olivers restaurang på flygplatsen (åt svingod vegetarisk ravioli faktiskt) så satt vi på flyget på väg hem igen.
Svävade över molnen.
Angelica Wåhlin

Wien ser fantastiskt fint ut! Angående det där med cigarettfimpar och folk som rökte; så var det i Rom också?? Såg ytterst få som rökte och knappt några fimpar på gatan alls. Fantastiskt!

Svar: Det var en riktigt mysig stad faktiskt! Lite otur med vädret bara... Ja tycker också det är helt fantastiskt!! Det är liksom inte så himla svårt att slänga fimpen i en papperskorg. Sen hade ju Wien rökrum och så på fik och restauranger vilket inte finns kvar i Stockholm, men antar att de har lite striktare regler kring rökning på andra offentliga platser.
Emelie Westlander