En skojig blogglista

Flora gjorde en kul blogglista, så tänkte att jag skulle svara på den med!
 
Vad köpte du senast? 
Tågbiljetten hem till Stockholm från Mullsjö. 
 
Hur lång är du?
170 centimeter! Typ kortast i hela släkten? Men känner mig typ ändå rätt lång.
 
gif
 
 
Vad stod det i ditt senaste sms?
"Jag hade inte ätit upp den 😂 😂" med bild på en brännare från Karin. Vi pratade om att göra crème brulée nästa gång jag kommer till Mullsjö och när hon skulle säga att hon var osäker på om hon skänkt bort sin brännare råkade hon säga att hon var osäker på om hon ätit upp den istället, haha.
 
Vad gillar du mest med dig själv?
Min omtänksamhet typ? Folk som inte känner mig så väl säger att jag är omtänksam som på ett sätt att de är förvånade typ? Men för mig är det en självklarhet liksom att se till att min omgivning har det bra.
 
Vad gillar du minst med dig själv?
Att jag har en tendens av att avbryta folk typ. Tror jag gör det mer nu än nar jag var yngre (ni som har känt mig ett par år får väl rätta mig om jag har fel, haha) även att jag dagdrömmer ALLDELES FÖR MYCKET och ibland bara kan försvinna mitt i en konversation. Det är verkligen inte medvetet eller har nåt att göra med samtalsämnet, men glider tankarna det minsta åt ett annat håll så är det typ kört, heh.
 
En person du saknar.
Saknar Astrid lite extra mycket just nu! Hon är ju liksom bara för genomgo!!
 

Vad tycker du om Ernst?
Ja hörrni Kirchsteiger verkar ju röra till det i känslorna för folk ;) Framför allt tror jag att somliga har svårt för män med lite "feminina attribut". Många tycker att min farsa är lite lik Ernst, pappa gillar dock inte Ernst parallellerna lika mycket (inte riktigt säker på varför det är så kränkande, förklara tack pappa!)

Är du romantisk?
Alltså jag har ju aldrig haft ett förhållande förutom på lågstadiet (var tillsammans med tre killar under lågstadiet, men varje förhållande höll väl max två veckor haha) men det räknas ju liksom inte riktigt. Men tror nog att jag skulle vara rätt så romantisk av mig i ett förhållande. Återstår att se.

Har du söndagsångest?
Hade väl det mer under gymnasiet typ men har inte haft det på väldigt länge nu. Mitt senaste jobb var väl den endaste ångesten när en visste hur tidigt en skulle upp nästa dag men det var ju inte direkt kopplat till att det var söndag liksom. Och nu pluggar jag ju mina kurser på distans och kan i princip sova hur länge jag vill.

Vilka städer har du bott i?
Bara bott i Stockholm.

Lyssnar du på poddar? Vilka?
Jajamen! Lyssnar på Josefin och Vanja, Jossans egna podd Monday Mantra, Frågar åt en kompis, de avsnitt av Ofiltrerat när det är en gäst jag känner till som "intresserar" mig. Men de är dem jag lyssnar frekvent på. Ni glömmer väl inte att lyssna på min och Siris podd? Ung och lagom dum!

Låt på huvudet just nu?
Typ ingen specifik låt men älskar Julia Michels nya album Inner Monologue som hon släppte för typ en månad sen.

Är du en ringare eller smsare?
Smsare!! Eller typ snapa, lite gosigt med bilder ju! Ringer ytterst sällan. Typ bara om det är något viktigt att prata om eller om jag behöver få tag på någon fort.

När går du och lägger dig?
Runt elva generellt.

Vad är det modigaste du gjort?
Typ sagt vad jag känner till folk jag gillat. Sånt är sjukt läskigt. Framförallt fortfarande lite impad av sjuttonåriga Emelie som bokstavligen fick rycka tag i skjortan på killen jag gilla då för att han var feg och undvek mig. Tycker också jag var modig som själv tog tag i att börja gå i terapi. Att jag avslutade en relation med en vän där jag kände att det inte funka längre (även om jag kanske inte "gjorde slut" på ett så modigt sätt.)

Har du någon gång åkt ambulans?
Har något vagt minne att jag gjorde det när jag var typ fyra år? Ramlade (eller ja blev väl snarare knuffad) ner från bananrutchkanan i fruktparken, fick hjärnskakning. Men vet inte om jag minns rätt där? Sjuksköterskan jag prata med på telefon här om veckan tyckte ju jag skulle ringa 112, men jag ba "nej jag är ingen Dramaqueen" lol. Ne alltså det ska mycket till för att jag ska ta mig till vårdcentralen/akuten. Har i över ett år typ haft ett ständigt lock på högra öra, och om en stoppar in fingrarna är det trängre i högra än vänstra öra (varsågod för info.) Det var förstås inte öronen jag ringde om utan tumören (obs den är godartad!) och tänkte väl att folk får väl hjärtattacker nätt och jämnt, om jag ska dö är det väl om några månader. Men oroa er inte, jag mår bra!! Och lär få leva lääääängeeee till så länge jag inte blir påkörd av en bil eller mördad av en psykopat, okej ne nu spårar det för mycket. NÄSTA FRÅGA TACK!

Har du haft urinvägsinfektion någon gång?
En gång bara. Räckte dock att dricka massa tranbärsjuice, behövde aldrig någon antibiotika.

Vad är den lökigaste quoten du vet?
Ja ni som lyssnar på podden vet ju att Siri ÄLSKAR quotes och alltid ska dra upp en massas sådana. Själv är det få quotes jag gillar. Har svårt för quotes i stil med typ "you can’t expect someone to love you if you don’t love yourself". Såhär, absolut, en ska inte liksom leva på andras bekräftelse och känna att det är vad som sätter värdet i en själv. Men från en person (alltså mig själv) som under typ hela tonåren inte trodde att en enda person älskar mig, inte min familj, inga vänner osv så tänker jag att precis som fler kanske hade behövt den bekräftelsen. 

Hur många kuddar sover du med?
Tre.

Äter du några vitaminer/kosttillskott?
D-vitamin! Mycket viktigt. Käkar några vegetarian kosttillskott också, tror dock egentligen inte jag behöver dem. Så ska testa att sluta när burken tar slut. Eftersom jag inte är vegan tänker jag att jag borde få i mig tillräckligt av B12 och sånt som en lätt kan få brist på annars om en inte har koll på vad en behöver äta. (En snabb googling säger dock att forskare säger att en bör äta B12 om en är vegetarian också. Så kanske borde äta det ändå?)
 
Vad läste du för språk i gymnasiet? Vilka språk kan du?
Läste spanska i ettan eftersom att jag inte ville fortsätta med franskan. Annars läste jag Engelska 5,6,7 blir det väl? Kan liteeee franska, kommer knappt ihåg någon spanska alls. Satsade liksom inte så mycket för läste det ju mest var att en var tvungen. Flytande svenska kan jag förstås och rätt hyfsad engelska ändå måste jag säga. 
 
Hav eller pool?
Hav, duh. Kan väl på riktigt inte finnas någon som skulle svara pool?
 

Tycker du det är värt att lägga pengar på fina smycken?
Jag är ju ingen smyckes människa. Jag har ett armband och halsband som jag ALLTID, och jag menar ALLTID har på mig. Har ett gäng örhängen och ringar. Ringar är väl det jag använder minst, örhängen har jag ett favoritpar som åker på ibland. Okej, to the Point. Jag äger typ inga dyra smycken och vad som är dyrt är såklart en definitionsfråga också men vill exempelvis sååå gärna ha vagina örhängena som Alexandra gjort. De skulle jag väl definiera som fina dyra smycken och som något som skulle kunna vara värt att lägga pengar på när jag har råd, heh. Kanske en present till mig själv vid skatteåterbäringen?

Kan du busvissla?
NEEJ. Kan knappt vissla vanligt. Visslar liksom innåt istället för utåt. Men vill kunna busvissla, känns praktiskt av någon anledning.

Vad har du för ringsignal på telefonen?
Ingen aning om vad den heter. Men standardringsignalen för iPhone, den som liksom är förinställd. 

Har du körkort?
Neh, tänker typ att jag ska försöka ta det iår. Men får väl se hur det går med den biten. 

Är du religiös?
Inte det minsta.

Har du någon tatuering? Vill du göra någon tatuering?
Fyra stycken! Och vill göra fler!! Vet dock inte riktigt vad jag vill göra, men vill typ göra en innan våren och sommaren kommer så den hinner läka innan jag börjar sola.

(se de andra två här)

 

Go to-mat som alltid är gott?
Pasta med svampsås. Eller typ röra ihop något snabbt wook liknande med massa sichauanpeppar och ingefära i (struntar i att mästerkockarna säger ett det kan bli för mycket, jag ÄLSKAR sichauanpeppar)

recept

 

Hur ofta tvättar du håret?
Var tredje till var fjärde dag typ.

Har du bra självförtroende?
Går väl i perioder precis som för vem som helst. Just nu är jag inne i en svajig period. Vissa dagar känner jag mig on top of the world andra dagar som att det inte finns någon sämre än jag. 

Har du något klädesplagg/pryl som du använt i flera år och aldrig blir trött på?
Har en kappa från monki som jag haft sen jag var typ 15-16 år.

Vad köper en för blommor till dig?
Älskar solrosor!!

Hur uppvaktar en dig?
Typ bara små gester som visar att en bryr sig? Kan vara allt från att laga min favoriträtt till att typ köpa favorit chipsen bara för att. Har också behov av mycket närhet.

Joré Dirgélaité

så lång (!!!) men mysig lista!!! kanske snor om det är okej

Svar: haha ja den var rätt lång men ÄÄÄLSKAR listor!! Självklart, gört!!!<33
Emelie Westlander