Mitt liv under tio-talet, del två

Nu är det fyra fredagar kvar av tio-talet. Så nu tänkte jag att vi skulle kolla på 2012 och 2013. Vad hände i livet då?
Trivdes fortfarande bra i lugg och var tjusig i min röda kappa. Hade ofta photoshoots med vänner uppe på Monteliusvägen med Stockholm i bakgrunden.
Praoade på ett litet café vid Odenplan som tyvärr inte finns kvar längre. Men hade supertrevliga chefer eller handledare eller vad jag nu bör kalla de för och fick en smarrig lunch där varje dag. Min favorit var pastasalladen med parmesan och salami. Chark är typ det enda jag saknar som vegetarian...
Det var ju typ en grej att ta bilder som dessa med vänner på att en hade converse??? I alla fall i vår högstadieskola. Varför vet jag verkligen inte.
Det var ju någonstans kring denna tid jag fick tandställning. Vägrade oftast att le med tänderna men blev övertalad av en vän och kände mig för första gången fin med tandställning.
På påsklovet åkte jag med familjen till Italien. Sov en natt i Pisa, åt magisk mozzarella och risotto på en liten familjedriven restaurang och såg det lutande tornet.
Ni får ursäkta kvalitén på bilderna. Kan faktiskt skylla på farsan här då de är tagna med hans mobil. Men detta var utsikten från hotellet vi bodde på när vi åkte vidare till Cinque-terre. Vi bodde i Volastra, en liten by ovanför Manarola.
Varje dag vandrade vi mellan byarna. 
Men värmen hade fortfarande inte slagit till så det var jacka som gällde. Var ju i Cinque-Terre i år också när jag tågluffa, mer om det här.
One Direction kom till Stockholm och stod tre eftermiddagar i rad vid Mosebacke för att träffa fans.
Väldigt knäpp grej egentligen att de stod där som skyltdockor egentligen haha.
Kristi Himmelfärdshelgen spenderades på landet.
Likaså flera veckor av sommaren.
Jag och lillkusinen.
 
Pappa i sitt esse när vi fick låna en träbåt av hans vän. Han får väl ta och bli klar med sin egen snart va!
Sen blev det höst. Skaffa mig dr martens. Blev kallad för emo av fjortisarna i klassen.
Och så var det dags för den årliga MR-kontrollen. Vänjer mig aldrig vid den klaustrofobiska känslan i röntgenmaskinen...
På höstlovet åkte jag till Sydafrika med familjen. Men har ju ett helt inlägg tillägnat till det som ni kan kika på här.
I december var Stockholm täckt i snö.
Och sen smällde det fyrverkerier en kall decembernatt och helt plötsligt var det 2013.
Pengar hade en ju inte i överflöd när en var femton så blev ofta att en gick hem och baka hos vänner istället.
Hong fyllde år och då överraska vi henne med en middag på Shanti.
One Direction hade sin första konsert i Sverige, den gick jag såklart på.
När vårvärmen kom på riktigt till Stockholm hade vi ofta picknick. Mysig aktivitet att göra med vänner.
Det var året då jag gick ut grundskolan. Min skola anordnade en bal för nionde klass och jag var tjusigt uppklädd. Använde klackar för första gången och köper av någon anledning 10cm klackar??? Var värre än Bambi på hal is.
Håret var tjusigt uppsatt det med. Vi fick finmiddag på skolan och när borden dragits undan åkte klackarna av och vi börja dansa. De coola kidsen (inte jag då alltså, lol) smet tidigare iväg till Skinnarviksberget för någon slags efterfest. När resten av oss fick reda på det och vi som gjort genidraget och tagit klackar gick vi dit barfota med klackarna i handen istället för på fötterna. Men folk var fulla och en del höga. Emelie 15 var lite pryd så fler av oss som inte orka med dem lämna rätt fort.
Det blev skolavslutning. Varför står jag så långt ut i hörnan???? Ne saknar inte denna klass och högstadietiden ens lite grann. 
Midsommar firades i Dalarna. Vi åt ute på baksidan av ladan som inretts så mysigt!!
Jag var som vanligt på landet under sommarn och åt favoritglassen typ varje dag.
Denis och Ernst som också skulle börja globala kom och hängde en dag hos oss på sudret. Denis har jag ju känt hela livet och han och Ernst är barndomsvänner med.
Skojsiga vi var då. Var jättekär i Ernst på gymnasiet också, haha. Ja vad ska jag säga, har alltid haft en svag punkt för blondiner.
Var på västkusten också såklart. Där kan en aldrig lita på vädret. Vi bodde hos faster som då bodde i ett hus precis vid vattnet. Sån lyx att i princip bara kunna gå tio meter för att bada.
Utomhusbio var vi på såklart. Var ett tag sen jag var på det nu dock. Mysig grej även om jag alltid får för jädrans ont i ryggen.
Och sen började jag gymnasiet. Hade äntligen min egen mac som en fick av skolan och var såklart tvungen att testa photo booths alla effekter.
Detta var min favorit tröja av alla. Har fortfarande kvar den. Gillar den fortfarande.
Var ju en sån där som höll på med tumblr på den tiden.
Och hade sjukt långt hår!! För att vara mig alltså. Håller ju på att försöka spara ut nu igen.
Var ute i skogen och plocka skogens guld.
Sovrumsväggen var såklart prydd av mina älsklingar.
Och i december byggdes det pepparkakshus.
Blev Muminhuset det året.
Lussebullar med, mmm, måste baka det snarast. Det är ju så jädrans gott med hembakt. Helst ska de fortfarande vara lite ljumna från ugnen.
På nyår var jag klädd i svart och lockat hår. Och så säger vi hejdå till 2013 med och nästa vecka fortsätter vi med 2014 och 2015.


IA

Vad fint foto på Stockholms husen i vintern. Jag bor ca 15-20 minuter från centralen mot söder.

Ska kolla upp den Little Women filmen.