Adventskalender: Juliga recept

Hörrni första advent är här, känns lite surrealistiskt ändå? Jag tänkte denna vecka tipsa er om ett gäng goda juliga recept ni kan laga under december månad!
 
 
Det var ju mest gröt och sötsaker det. Så här tänkte jag lista vad jag brukar ha på julbordet och även goda grejer som jag och min kusin testat på. 
 
- Vegetarisk janssons Lagar ALLTID Annies vegojanssons, den har blivit så uppskattad av hela släkten att pappa förra året sa att vi slutar att göra vanlig janssons från och med nu. Följer i princip receptet helt, har inte misopasta eller liquid smoke i dock. Purjolök ger mer god smak än gullök i janssons tycker jag.
 
 
 
- Sticky buffalo-blomkål Detta gjorde min kusin för typ två år sen tror jag? Det var brutalt gott! Tänkte tvinga henne att göra det till julbordet i år.
 
- Rostad blomkål med balsamicosirap och hasselnötter Också ett jävligt gott blomkålsrecept.
 
Ps! När jag gör vegojulbullar brukar jag bara använda precis samma kryddning som de vanliga farsan gör bara att jag har vegofärs istället. Tror han gör ett recept från Annas kokbok? Anammas formbara är såklart bäst pga bekvämt med färs som enkelt går att forma, men tänk på att den säljer slut fort i juletider. Men vilken vegofärs som helst funkar såklart.