Listan om 2019

Hörrni såhär sista dagen på detta år och detta årtionde är det väl läge att svara på listan om 2019. Fan sjukt att vi går in i ett nytt decennium om mindre än tio timmar. På tjugotalet kommer jag fylla trettio. Jag kommer blir färdigutbildad. Förhoppningsvis träffa mannen i mitt liv och skaffa mig en unge. Men nu ska vi inte ta försprång på det som inte hänt än, nu ska vi prata om det som faktiskt hänt!

Hur har året varit?
Det har varit okej! Jag tror jag haft en bild om att ett år som ska vara "mitt år" liksom ska vara fritt från sorg och smärta. Men det är ju inte riktigt så livet funkar. Och även om det hänt saker som känts färjävligt detta år så har jag ju faktiskt gjort en jäkla massa kul! Som tågluffen, jag började plugga, jag har faktiskt, och har fått, fler otroliga vänner. Glad i dem.

 

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?
Tågluffa. Fan så kul det var! Kanske bästa jag gjort någonsin. Vill lätt göra det igen! Började plugga på folkis, första gången på fysisk skola sen studenten. Det räknas väl?

Vilka platser besökte du?
Wien, Amsterdam, Paris, Nice, Cinque-Terre, Gardasjön, Verona och Berlin. Räknas Sverige så Gotland och Västkusten, men där är jag ju varje år.

 

Bästa köpet?
Interrailbiljetten för blev ju livets upplevelse!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Tågluffen, nämner mycket tågluff här haha. Men hade verkligen den bästa månaden med Laura i Europa i värmeböljan och träffade så mycket underbara människor! Att jag hamna i en sån himla fin och go klass gjorde mig glad med.

 

Och ledsen?
Vänskapen som tog slut. Kan fortfarande bli ledsen över det. Fan vad det gör ont att sakna en människa som jag vet inte kommer bli en del av mitt liv igen. Att inte ens få en förklaring varför.

Något oväntat som hände?
Ja det ovanstående. Vissa personer tänker en väl alltid att de bara kommer finnas där liksom.

 

Årets låtar?
Här är listan med mina mest spelade enligt spotify. Blev mycket Julia Michaels. Efter if the world was ending släpptes har jag nog mest lyssnat på den.

 

Favoritserie?
Crazy ex girlfriend!! Handmaids tale. Bonusfamiljen. Har sett många bra serier i år, men de är väl favoriterna.  Bästa filmen?
Den första jag kommer att tänka på är beautiful boy. 

 

Bästa boken du läste i år?
Samtal med vänner av Sally Rooney.

Bästa matupplevelsen?
När jag var på Mathias Dahlgrens restaurang, helt klart!  

Blev du kär?
Nah. Skickade ju ett "kärleksbrev" till en i princip främling, en spanjor jag träffa i Garda, det var knäppt, haha. Inget jag ångrar dock.

  

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag bjöd över mina närmaste på lunch. På kvällen laga mina föräldrar en trerätters.

Nyårslöfte?
Inget.

 

Högsta önskan just nu?
Att jag blir bättre på att hantera mina orostankar. Att flytta hemifrån nästa år hade nog varit rätt gött med.