Tankar om att börja plugga igen

Om tio dagar börjar jag skolan. Känns lite knäppt. Inte varit i en fysisk skola sen jag tog studenten från Globala för tre år sen. Har förvisso pluggat denna vårtermin, men distansstudier är verkligen en helt annan sak och inte riktigt min grej har jag insett. Förvisso var det superlyxigt att kunna lägga upp mitt schema hur jag ville och kunna ha långhelg på landet i påskas och sitta och måla utomhus. Men det blev också rätt ensamt och jag fick mycket social abstinens.
Men om tio dagar börjar jag på en folkhögskola här i Stockholm. Ska plugga grafisk- och webbdesign i ett år. Är sjukt pepp!! Mest nervös egentligen över vad för människor som kommer gå i min klass. Men jag tänker när en går mer nischade utbildningar så kommer ju det gemensamma intresset finnas där i alla fall. Taggad på att lära känna nya människor, och att få lära mig saker, utvecklas och att få göra sådant jag tycker är kul!
Har gått från att var otroligt skoltrött till att ganska snabbt växla om till att bli sugen på studier igen. För ett år sen kändes det fortfarande ganska otänkbart att börja plugga, men bra några månader senare, inte långt innan ansökningarna till vårterminen skulle stänga så fick jag helt plötsligt ett ryck, sökte några utbildningar och började plugga på distans. Och nu ska jag börja spendera mina vardagar i en skolbyggnad.
Skillnaden nu från gymnasiet är ju också att jag renodlat kommer att plugga det jag tycker är intressant. Även om jag säkert kommer vara mer intresserad av vissa moment än andra så kommer jag ju inte läsa några ytterligare skolämnen liksom. Var även på infomöte på folkisen innan jag fick antagningsbeskedet och fick ett väldigt gott intryck av skolan. Den ligger väldigt mysigt till och centralt, så kommer cykla till skolan tänker jag. De två lärarna vi fick träffa verka supergoa och lokalerna var mysiga och .... ne men det ska nog bli bra det här!!