Höstig paj med kantareller, spenat och tryffel

Blev fett inspirerad av Julias kantarellpizza så bestämde mig för att göra min egen variant på den fast i pajform. Låter pizza med kantareller gott så glöm inte att även jag gjort ett recept med just det för några år sen!
INGREDIENSER:
-olivolja
-10 ark filodeg (för att vara övertydlig så är köpt filodeg uppdelad i "blad", du behöver alltså 10st, men det är typ dubbelt så många i en förpackning)
-4dl crème fraîche
-1/2dl keso
-2dl riven cheddar 
-250g kantareller
-en klick smör
-200g färsk spenat
-1 stor klyfta vitlök
-citron
-tryffelolja (kan uteslutas)
-salt
-svartpeppar
-gräslök
GÖR SÅHÄR:
1. Riv osten om den inte är färdigriven. Mixa ihop 1dl av den rivna cheddarn med keson och 2,5dl av crème fraîche. Smaka av med salt och peppar.
2. Rensa kantarellerna och vätska ur dem. Häll ner en klick smör och salta och peppra lite. Ställ åt sidan.
3. Stek spenaten mjuk i olivolja med en finhackad vitlöksjklyfta. Pressa över lite citron, salt och peppar och ställ även den åt sidan.
4. Smörj in pajformen med lite olivolja så att filodegen inte fastnar. Lägg 2 ark filodeg och bred på med ostkrämen, lägg ytterligare 2 ark filodeg och bred på med mer ostkräm osv osv tills du kommit till det översta lagret. Bred på 1dl crème fraîche, 0,5dl cheddar, spenaten och champinjonerna. Toppa med resterande riven ost och skjuts in i ugnen på 225°C i cirka 15 minuter.
5. Medan pajen är i ugnen, smaka av 0,5dl crème fraîche med tryffelolja, citron, salt och peppar efter dina preferenser.
6. När du tagit ut pajen ur ugnen, strössla över lite hackad gräslök och klicka på tryffelkrämen. Peppra lite extra också om du vill.
Nu är den redo för att ätas! Räcker till ungefär fyra personer eller tre vrålhungriga.
Angelica Wåhlin

Ååh, mums!

Svar: smarrigt värre!
Emelie Westlander

joré

Åh låter ju supergott!!! Sparar under recept jag vill testa :)

Svar: åh kul :D
Emelie Westlander