En lista om min smak

Denna lista har ju cirkulerat runt på olika bloggar och nu kände jag att jag ville göra den med!


 

Min smak på mat:
Gillar mat som smakar mycket! Behöver väl egentligen inte vara massa olika kryddor för det, men fega och snåla inte med smaksättningen säger jag! Gillar också typ att kombinera syrligt och salt för de kompletterar varandra bra. Typ när jag gör svamprisotto som blir salt av buljongen och parmesanosten har marinerar jag svampen i citron. Italienska köket är min favorit. Men typ asiatiskt och indiskt är kanske mer min smakbild egentligen, smakrikt och kryddigt. Min smak i musik:
Min musiksmak är väldigt splittrad och lyssnar på en hel del olika genrer och artister. Men kanske främst typ pop? Har svårt för typ house och hård-rock däremot.

 

Min smak i fotografi:
Tycker om porträtt. Tycker oftast om när porträttbilder är svartvita eller redigeras i dova färger så att personen hamnar i fokus och detaljerna tynar bort lite. 

 

Min smak på kläder:
Gärna mycket färg och mönster. Gillar "fladder-byxor" och känner mig extra fin i figursydda toppar. 
Min smak på godis:
Saltlakrits och sura godisar gillar jag bäst. Gjorde ett inlägg om min ultimata godispåse förra hösten.

 

Min smak på filmer:
Filmer som  känns. Typ call me by your name, Beautiful boy, The theory of everything, P.S I love you. Men också mer goofy filmer som Carrie Pilby, The diary of a teenage girl, Moonrise kingdom, Hello my name is Doris och gamla high school filmer. Min smak i inredning:
Här får de gärna finnas mycket färg och detaljer med! Gillar inte den minimalistiska inredningen alls. Sovrummet får däremot gärna ha lite dova färger. Men mitt drömkök är ett pastelligt retro kök.

 

Min smak i drinkar:
Surt och syrligt. Gillar inte alls sötsliskiga drinkar som vodka redbull och har även svårt när det blir för beskt, typ när folk har för mycket aperol i aperol spritz. Inte för spritig smak heller. Dricker ju typ aldrig drinkar dock då jag har svårt att hantera starksprit (har skrivit lite om det här.) Drack däremot drinkar vid några tillfällen under tågluffen, en kväll i cinque-terre drack jag kanske lite väl mycket sprit, mådde inte dåligt men tappade väl lite kontrollen och en av våra roomies sa åt mig att hålla i hans axlar när vi skulle gå dem smala vägen från stranden för han blev orolig att jag skulle dratta i, haha… Oj nu tappa jag tråden, NÄSTA!

 

Min smak på glass:
Hmm, jag är ju verkligen inte en glassperson. Köper sällan hem glass. Men älskar typ saltlakritsglass, ska jag bara ha en kula brukar det bli typ choklad, polka eller nån salt kola glass. Hägendaz chocolate salted caramel är bananas god! Min smak i konst:
Gillar lite lekfull, barnsligt och klottrigt. Några jag följer på instagram som jag tycker göra fina illustrationer:
🌻Kalasellie
🌻Ellaillustrations
🌻Majasbok


Listor | |
Upp