Störst av allt, är den värd att se?

I fredags släpptes störst av allt på Netflix, det har knappast undgått nån. Läste ju faktiskt boken i somras (inlägg om boken.) Måste säga att jag vart positivt överraskad. Sällan när en läst en bok lever en serie eller film upp till ens förväntningar. Men tycker castingen var riktigt bra och Hanna som spelar Maja var ju helt otrolig! Men förvarning om att det är en tung serie, jag är fortfarande helt förstörd efter att ha plöjt den i helgen. Grät så mycket. Tyckte på nåt sätt att den kändes jobbigare när jag läst boken? Vill inte spoila för mycket om det är någon som inte sett den som tänker se den. Men jag förstod ju varför allt hände vilket en inte gör när en läser boken eller ser serien första gången. Tror också det blir lättare att sätta sig in i karaktärerna också när de spelas snarare än en läser boken, när en ser allt spelas framför sig liksom.
Störst av allt handlar om Maja. Maja är den typiska duktiga flickan, bra betyg, försöker göra sina föräldrar nöjda, tar hand om lillsyrran osv. Sen träffar hon Sebastian, snygga, spännande, populära Sebastian som gömmer på ett mörker. Sebastian som har skolas största fester, hänger i VIP rummet på klubben och kan få vem han vill. Men han "väljer" Maja.
Men det är inte där vi börjar. Allt inleds med en skolskjutning på Djursholms allmänna gymnasium. Den enda som lever är Maja. Vad som har hänt vet en inte än. Och så tas vi tillbaks till när allt börja, i början av sommarlovet. Hur kunde allt bli så fel?
Så slussas vi fram och tillbaka mellan nutid när Maja sitter inlåst i en isoleringscell och rättegångarna till dåtid, hur allt var och allt som hände och ledde till den fruktansvärda skjutningen. Tycker verkligen detta är en serie värd att se!
Film och Serier, Kulturtisdag, Tips | |
#1 - - Lena:

Håller med dig denna är riktigt bra. Har bara orkat se de 2 första avsnitten än så länge då jag inte orkat se mer än ett avsnitt åt gången då den är just så tung.

Svar: Förstår det! Den är ju verkligen väldigt tung men så otroligt bra gjord!
Emelie Westlander

#2 - - Pauline Hurtig:

alltså jag ääälskar denna serie!

Svar: Över förväntan var den verkligen!
Emelie Westlander

#3 - - Ewe:

Den är nästa på min lista! :)

Svar: Så sevärd serie!
Emelie Westlander

#4 - - Beatrice Jakobsson - Fotograf :

Jag tycker den är såååå sjukt bra!!

#5 - - Karin:

Blev inte riktigt övertygad om serien, men funderar på att läsa boken. Om den är lite mer i min smak. :)

Svar: Boken är otroligt bra så det tycker jag du ska göra! :) Men serien är verkligen sevärd den med som sagt!
Emelie Westlander

Upp