Sexuella övergrepp, godaste sushin, fin i håret och kompisträffar

Veckans podd är släppt och denna vecka blir det ett tugnt avsnitt. Vi pratar om sexuella övergrepp. Några modiga tjejer har orkat dela med sig om vidrigheter de har varit med om. Siri delar med sig om det desstruktiva förhållandet hon var i för en tid sen och så pratar vi om hur sjukt det är att en på något sätt "vänjer" sig vid "vardags"sexismen. Jag accepterar den inte någonstans, men den har ju liksom blivit en del av ja vardagen... Avsnittet hittar du där du hittar poddar (sök på ung och lagom dumoch prenumerera om du inte redan gör det!!) Och glöm inte att följa oss på instagram och facebook.
(UPDATE TISDAG: poddavsnittet ligger tillfälligt nere pga privata själv men kommer dyka upp igen under dagen!!)
Men en recap av förra veckan då? Jag var och åt sushi på ett litet ställe vid nytorget. Och oh my gash, dra mig baklänges! Kan vara den GODASTE SUSHIN jag ätit.
Kanske lite små bitar och dyrt, men funkar om päronen pröjsar eller om du känner dig rik ;) De FRITERAR avokadon som ni ser på biten längst till höger, har smarriga såser på, rostad sesam, påhittiga vego bitar. Mmmm, äter du fisk och skaldjur hälsar familjen att kräftbitarna är godast. Bor du i Stockholm eller ska hit så ta dig dit!! Stället heter raw sushi and bowl, ligger precis emellan urban deli och omayma.
Sen var vi på bio. Tog en lökig bild, och skrev ju om filmen jag såg förra veckan om någon blev nyfiken.
Jag var också och klippte mig hos Patric. Blev "bara" lite toppning och att klippa gardinlugg denna gång, färgen har hållt i sig så fint som ni kan se på bilden nedan.
HÄR kan du boka tid hos Patric.
I Fredags hängde jag med dessa goa och Karro som äntligen är hemma igen!!!! Hon kom dock aldrig med på någon bild, men hon och jag sågs på lunch på dagen och på kvällen drack vi billigt bubbel hos mig med dessa två innan vi gick ut.
På lördagen hände typ inget? Men igår var jag på kompisdejt, vi åt smoothiebowls på mahalo och promenera runt på söder. Supertrevligt var det!!
På eftermiddagen träffa jag Isa! Hon ville gärna fika på fabrique och tror knappast nån missat att jag har noll procent problem att hänga på gamla jobbet ;)
Bra att hänga med andra som bloggar för aldrig någon som suckar och himlar med ögonen innan en ska hugga in.
Vet inte om jag ska skylla ofukset med bilderna på mig på fotografen eller att jag inte kan sitta still, hehe...
Vem hittar mig först?
Isa vart väldigt stolt över denna bild "väldigt bloggig blev den" utbrast hon. Medan jag ba hmmm, Isas kaffefat borde varit mer åt mitt håll så den inte skärs av i slutet, mina handleder borde synts lite mer och bilden borde ha varit mer rakt uppifrån och inte smått vinklad. FÖRLÅT!! Inte meningen att sitta och kritisera dig nu Isa, du är bäst!!! Jag är bara alldeles för mycket perfektionist hahah.
Nemen hej, nu fick ni en bild på en skrap tjej. Eller en skarp bild på mig menar jag...
 
 
 
Emelie's liv, Podcast | |
#1 - - ISA:

Haha skyll INTE på fotografen när det är du som far runt som en jäkla jojo varje gång kameran tas upp! Det där måste vi öva på ;) Ser förövrigt också fel på *bloggbilden* nu, mitt hjärta är ju vänd åt fel håll!! Haha, sååå ogenomtänkt!
Mysigt vi hade det iallafall <3

Svar: hahah, sorry Isa<3 Syrran klaga ju på samma sak på mläktfirandet så får nog skylla på den hypra modellen där va ;) Såååå mysigt!! Får inte gå ett halvår tills nästa träff nu<3
Emelie Westlander

#2 - - Frida G Svensson:

jag blir så glad över att ni tar upp sexuella övergrepp. jag jobbar som advokat och träffar många offer för våld, hot och sexuella övergrepp. hela me too har gjort så otroligt mycket för att kvinnor ska våga anmäla, och inget gör mig gladare.

Svar: Tack!<3 Detta är ju verkligen inte ett samhällsproblem som kan lyftas för mycket, ju fler och fler som vågar prata om det desto mindre tabu och skuldbeläggande på offret kommer det bli. Och en kan ju bara hoppas att en dag ska kvinnor inte behöva vara rädda för att bli våldtagna. Vad fint att du har valt att hjälpa så många kvinnor so fallit offer för mäns våld, hade jag utbildat mig till advokat hade de varit de fallen jag hade velat jobba mest med, för en känner sig ju så maktlös som civilperson.
Emelie Westlander

Upp