Samtal med vänner

Nu när jag var på landet över påsk läste jag en bok som jag blev totalt golvad av! Läste ut den i tre "sittningar". Fick den i julklapp av päronen men eftersom att litteraturvetenskapen började strax efter jul hann jag aldrig prioritera in att börja läsa den då och när jag hoppade av den hade jag en period när jag knappt ville röra vid en bok. Men när jag var på landet hamna jag i ett annat lugn och blev totalt slukad av detta guldkorn. 
I Samtal med vänner skriven av Sally Rooney får vi följa Frances. Frances är 21 år gammal och studerar och praktiserar i Dublin. Hennes bästa vän (och ex-flickvän) Bobbi umgås hon med nästan konstant, lite självupptagna och tappa andan vackra Bobbi. Det märks under bokens gång att Frances känner mycket avund till Bobbi, att hon alltid är den som får mest uppmärksamhet och tar mest plats. 
I början av boken träffar Frances och Bobbi fotografen Melissa som vill skriva ett reportage om dem. Och det är då som Frances möter Nick för första gången, Melissas man, och ganska snabbt byggs en spänning och kemi upp mellan dem. Det börjar med en oskyldig flört men de sjunker båda djupare och djupare in i attraktionen för varandra och därmed utvecklas det till så mycket mer. En intensiv kärleksaffär där känslorna för varandra blir starkare än vad de båda antagligen hade planerat. Hur ska de gå för Frances och Nicks romans?
En bok som inte bara handlar om kärlek och heta sex scener utan också om vänskap, politik och klass. Tycker Sally har gjort ett sjukt bra jobb som författare, dialogerna känns verkliga och hennes sätt att skriva fick mig att känna som jag var en karaktär i boken själv. Tror jag kände igen mig mycket i Frances på något vis. Kan inte riktigt sätta fingret på vad däremot. Och så är det ju något sjukt spännande att läsa om förbjuden kärlek. Antar att det var därför jag gillade Katarina von Bredows böcker så mycket under tonåren. Ne men detta var en riktig liten pärla som jag tycker att ni verkligen borde läsa om ni inte redan gjort det. När jag läst sista sidan kände jag bara "nej är den slut nu, jag vill ha mer!! jag vill ha en till bok med alla dessa karaktärer"
5 av 5 möjliga får den!!!