När jag åt femrätters på lyxkrog

I måndags var vi på finkrog. Morbror fyllde nämligen sextio! Så vi hade bord på Matthias Dahlgrens restaurang och skulle äta en fem rätters meny. Nomnom. Självklart beställdes champagne in också, inte varje dag nån fyller sextio. Typ den godaste champagnen jag druckit förövrigt??? Älskar ju bubbel.
Rätt nummer ett var en kikärtspannkaka med koriander, sesam, vitkål och smarriga såser som jag inte kommer ihåg vad de var. Goda var de i alla fall.
Andra rätten blev nog min favvis av kvällens alla rätter!!
Ett friterat ägg på en jordärtskockskräm med svart trumpetsvamp och massa massa tryffel. TRYFFEL<3333
Kusinen och hennes tjej, ser ju nu hur pinsamt dåligt jag photoshopa oskärpan runt dem, haha. Oh well!
Efter varenda droppe av bubblet blivit uppdrucket fick vi rödtjut.
Då blev jag glad.
Kusin Jonas var hemma från Malta.
Vi fortsätter med matbilderna! Vi fick in vit sparris med hollandaisesås ramslök och rostade macadamianötter.
Gud vad ni som inte är intresserade av mat kommer tycka detta inlägg är tråkigt. Jaja, kan inte göra alla nöjda och jag ÄÄÄÄLSKAR mat, deal with it. Sista varmrätten bestod av sotad morot, vitlökschips, granatäpple och rostade jordnötter på en bädd av morotspure.
Sen fick vi hallonsorbet för att rensa smakpaletten lite.
EFTERRÄTT!!!
Vild chokladfondant med gräddfil, toffée glass och ännu mer rostade nötter. Och inte snåla de med efterrätsvinet heller, jösses... Fan vill dit igen nu, men aldrig i livet att jag skulle ha råd.
Och så blev det lite paketutdelning på restaurangen, han fick bland annat ett album med massa bilder genom åren där flera i släkten hade skrivit varsin liten text och lagt med. En trevlig och lyxig kväll vart det allt!
Emelie's liv | |
#1 - - Hemma Hos Felicia:

alltså kikärtspannkakan! Ja tack!!

Svar: Den var sååå god!!!
Emelie Westlander

#2 - - Pia:

Hej! Så spännande med allt vegetariskt! Väljer ofta det på restaurang, även fast jag inte är vegetarian, men det är så fantastiskt att se vad de lagar! ♥️ Kul, Kram på dig! /Pia

Svar: Visst! Oftast på finkrogarna känns det som att kötträtterna är fokuset men här hade de verkligen lagt krut på vegomenyn också😍 kram
Emelie Westlander

#3 - - Ebba:

Varför säger man rödtjut?

Svar: Slagbord vettu kusinen, vet dock ej hur det ”uppstod”
Emelie Westlander

#4 - - Joanna-livet med psykisk ohälsa:

Så gott

Svar: Verkligen!!
Emelie Westlander

#5 - - Jessica:

Oj oj oj så smarrigt och lyxigt!! Vad fick du för bubbel då?? Grattis till 60-åringen=)

Svar: Denna: https://www.vivino.com/fr-savart-l-ouverture-petit-montagne-brut-champagne-premier-cru/w/6906969 Torr med fruktiga toner, precis som jag gillar mitt bubbel🙈☺️
Emelie Westlander

#6 - - Ebba igen:

Kanske för man blir så ledsen när man dricker rödvin?

Svar: Hahahah
Emelie Westlander

Upp