Mina bästa caféer i Stockholm

Jag la ju upp en guide för mina bästa barer, så självklart blir det också en caféguide från yours truly.
KAFERANG SKÅNEGATAN 81 / GAMLA BROGATAN 13A
Mysigt café med en lokal på nytorget och en på en tvärgata inne i city. Ta en kopp kaffe/te och nåt gott att fika eller käka en smarrig frukost/brunch här!
IL CAFFE SÖDER SÖDERMANNAGATAN 23
Bra fik att sitta och plugga och jobba på, oftast väldigt lågmäld ljudnivå. Il caffe har fler ställen i stan. Bara att klicka på rosa texten ovan för att se de övriga.
GILDAS RUM SKÅNEGATAN 79
Mysigt fik på nytorget för såväl en fika som en grillmacka till lunch. Hyfsade priser för att vara Stockholm. Tycker personalen där alltid är så gulliga också!!
POM OCH FLORA BONDEGATAN 64 / ODENGATAN 39
Hit ska du ta dig om du vill äta en smarrig frukost eller brunch. De har goda grötar, smoothiebowls och matigare mackor som den klassiska ägg och avokadomackan exempelvis.
ÄLSKADE TRADITIONER SÖDERMANNAGATAN 42
Älskade traditioner är ett supermysigt ställe, också i närheten av nytorget vars specialité är våfflor och maffiga milkshakes. Den färgglada inredningen blir en ju bara så lycklig av! Självklart har de ett klassiskt fikautbud också om du hellre vill ha en kopp kaffe och kanelbulle.
GUNNARSSONS GÖTGATAN 92
På Gunnarsons kan du äta vackra bakelser i en mysig konditorimiljö. De har två våningar för fikande gäster och alltid ett lockande skyltfönster.
LASSE I PARKEN HÖGALIDSGATAN 56
Mellan Hornstull och Långholmen finner ni Lasse i Parken. Så mysigt att sitta där en sommardag på deras uteservering. Tror även en kan sätta sig där och ta ett glas alkoholhaltigt om en är sugen.
VETEKATTEN KUNGSGATAN 55
Gammeldags inrett konditori inne i city. Ett av de få mysiga bland alla stora kedjefik. Här kan du äta smarriga bullar och lyxiga bakelser. 
FABRIQUE 19 LOKALER I STOCKHOLMS INNERSTAD
Måste ju såklart tipsa om fabrique som även var en favorit innan jag börja jobba där (och ja numera gör jag ju inte det längre heller och jag går fortfarande dit, tänker att det säger nåt ändå.) På fabriques alla butiker kan du dricka kaffe av hög klass och äta bullar med mycket smör och lika mycket kärlek ;) Finns såklart småkakor, frukost och lunch här med eller varför inte köpa med dig ett smarrigt surdegsbröd hem? Rågtranbär är min favorit!
GRILLSKA HUSET STORTORGET 3
Mysigt fik mitt på Stortorget. Fikade här väldigt mycket när jag var yngre då vi bodde alldeles i närheten. Men trevligt ställe, lite dyrt men det är alla fik i gamla stan. 
ROSENDALS TRÄDGÅRDSCAFÉ ROSENDALSTERASSEN 12
Tar vi oss ut till Djurgården hittar vi Rosendals trädgårdscafé. Sitt inne i växthusmiljön om det är en kylig dag eller i trädgården när solen värmer. De har både smarriga luncher och gott fika! Blir nog ett flertal fikastunder här när våren och sommaren verkligen kommer till skott!
 
Guider, Tips | |
#1 - - Ebba:

Vilken fabriquesmörare!

Upp