Listan om hår och smink

Sandra la upp denna i sin blogg här om dagen och jag gillar listor och jag gillar smink. Så nu gör jag samma sak!

Smink! 👍 eller 👎?
👍 Älskar smink! Tycker om att piffa mig extra fin. Men 👎 på att jag känner mig finare i smink än utan.

Bästa, finaste sminkningen?
Älskar rouge. Och highlighter. 

Knäppaste produkten du testat?
Kan inte komma på nåt sådär speciellt knäppt direkt. Lösögonfransar är väl i och för sig en rätt knäpp grej ändå? Sjukt fint men lite knasigt att vi sätter på låtsasögonfransar på våra egna? Plus tycker alltid det känns så obehagligt och tungt typ första timmen jag har de på. (bra det känns att de första bilderna ärr med ett glas alkohol i handen🙃)

 

Hur mycket tid lägger du ner på att göra dig fin varje dag?
De dagarna jag "gör mig fin" kanske jag lägger mellan 20 minuter och en timme beroende på om jag piffar håret eller ej.  

Tips för dåliga hårdagar?
Torrschampo!! Och sätt upp håret i en knut/toffs. Har du för kort hår kan du bara sätta upp övre partiet. Det kan du göra oavsett förstås, det är mina go-to frisyr för dåliga hårdagar oavsett hårlängd jag haft. 

Ett hårhack?
Styla håret när det fortfarande är lite fuktigt, det blir lättare att styla och håller bättre då (Patric tipsa mig om detta när jag var hos honom sist och klippte lite gardinlugg.) Ett annat hack är att bara tvätta luggen/främre partiet av håret om det börjar kännas lite fettigt men du inte pallar/vill tvätta hela håret, det kan du ju göra över handfatet liksom. 

 

En sminkning + ett hår du gillar på dig själv: Tycker ändå jag var fett gulli här! Glowy, naturliga bryn. Och jag gillar ju att ha kort hår, krävs bara mer styling plus saknar att kunna göra frisyrer av långt hår. Ända var att håret kanske var en aningen för mörkt.

 

Hur känner du inför att gå osminkad? Hur gör man om man vill bli mer bekväm med sitt osminkade ansikte?
Jag har övat mig rätt mycket på detta. Från att vara den som inte ens kunde gå ner i tvättstugan osminkad tills att idag kunna gå runt en dag bland folk utan smink. Jag tror det där är som med vad som helst att en behöver öva. När jag jobbade på förskola exempelvis sminkade jag mig väldigt sällan och på Fabrique när jag började så tidigt så struntade jag oftast i sminket också.  På gymnasiet, i trean hade jag en bestämd dag då jag inte "fick" ha smink. Jag vet inte om jag någonsin kommer bli 110% "bekväm" med hur jag ser ut osminkad. Men jag är definitivt mer bekväm nu än vad jag varit tidigare. Försöker ju också att lägga upp osminkade bilder här och på instagram ibland, lättare att göra det när en är sommarfräsch såklart.

 

När känner du dig bekväm med att visa dig osminkad för killar du dejtar eller ligger med?
Alltså jag har ju aldrig dejtat nån eller haft sex heller för den delen. Men jag är också en person som HATAR att gå och lägga mig med smink på. Så hade nog "ryckt bort" plåstret på en gång. Har ju sovit ihop med nån har jag ju i alla fall gjort det och har inte fått hångla mindre för det så att eeh.

 

En drömprodukt som inte har skapats än?
Tänk om det fanns en spray som en typ kunde spraya på och så var sminket helt färdigt bara sådär? Okej att sminka sig är kul men när en har tidsbrist hade ju det varit nice. Ska vi vara lite mer realistiska, en setting spray som verkligen funkar (och inte kostar en förmögenhet.) Känner att mitt smink oftast tynar bort under dagen om jag inte BOMBARDERAR med settingspray och knappt ens då.

 

Drömhåret?

Håller ju på att försöka spara ut håret igen, kommer ju ta sin lilla tid. Men tänker att en frisyr i denna stil är slutmålet!

 

Allmän sminkfilosofi?
Sminka dig på det sättet DU tycker om och DU tycker blir fint. Finns ju många "smink regler", does and dont’s, men ärligt verkar ju inte ens alla make up artister hålla med varandra om allt det där (inte för att det är viktigt) så gör som DU tycker blir bra och fuck the rules. Eller skit i att sminka dig. Det går också bra.

 
Emelie's liv, Listor, Skönhet | |
Upp