En påskhälsning och ett tips

Glad påsk önskar jag er såhär vid middagstid på påskafton (även om jag inte ser så himlans glad ut på bilden, höhö.) Jag är fortfarande på landet men vi åt "påskmiddagen" igår kväll eftersom vi ska upp innan tuppen imorrn och ta färjan tillbaka till fastlandet.
 
Nu kommer ett tips kanske lite väl sent men bättre sent än aldrig och funkar ju i andra lägen också. Om ni vill ha något annat än kött som kanske resten av folket ni umgås med ska äta. Jag tycker ofta det är smidigt att göra nåt som funkar bra ihop med de andras tillbehör. Igår exempelvis gjorde vi rösti och jag en vitlök- och örtaioli, päronen hade lamm och jag ugnsbakade champinjoner. Ploppa liksom bort foten (men spara den) och fyll hålet som blir med en klick smör, vitlök, citronzest och örter (jag hade timjan, rosmarin och salvia - godast med färska men torkade funkar förstås också!) salta, peppra och baka dem i ugnen i aluminiumfolié. Sen skivar du fötterna i tunna skivor och steker de knaprigt att ha till sen. Smarrigt värre. Tog aldrig bild på maten så kan inte göra nåt redigt receptinlägg på det, men ni fick ju ett smarrigt recept igår i alla fall!
Mamma frågade när en blir för gammal för påskägg, jag svarade med att det blir en aldrig. Ett väldigt bra och lyxigt påskägg måste jag ändå säga att jag fick i år! Morsan sponsrar en fattig student med lite para också, vart till och med en liten vinst på lotten (nittio kronor, kanske ingen jättesumma för många men tre öl på dovas/kloster tjohoo.) Nu ska jag övertala pyroman farsan om att tända brasa i eldfatet, okej behövs nog inte så mycket övertalning. Och så ska jag fortsätta att läsa i min braiga bok. Lär läsa ut den ikväll så kan jag skriva om den på tisdag!
Emelie's liv, Tips | |
#1 - - Linnéa:

Snyggt färgsättnings kombinerat!

#2 - - jessica:

Det där lät urgott, jag är inte vegetarian men kan väl få inspireras ändå;)

Svar: haha SÅKLART!! ;)
Emelie Westlander

Upp