Livets lista (alltså pastalistan)

Förra veckan la Sandra upp en lista om pasta. Klart jag måste dela vidare den. Jag har ju klargjort att pasta är meningen med livet. Here we go!
 
 
Viktigaste pasta tillbehören?
Parmesan är a och o till pastan (ursäkta alla veganer därute.) Om en vill tillföra mer smakkaraktär kommer en långt med vitlök eller scharlotten. Scharlotten är toppen om en inte vill lukta så illa i munnen efter men ändå vill ha god löksmak ;) Citron och svartpeppar på det också.
 
Bra vardagspasta?
Alla älskar ju carbonara. Här är min vegetariska variant!
Färsk eller torkad pasta?
Färsk känns ju alltid extra lyxigt. Köper alltid det när jag vill unna mig lite extra. 
 
 
Pastarätt att imponera med?
Caramelli fylld med gorgonzola och päron för den ambitiösa eller om du vill göra det lite enklare för dig själv denna pasta med champinjoner, spenat och getost.
Ett otippad pastarecept?
Många tänker att saffran kanske inte hör hemma i pasta. Då trodde ni fel! Här är en supersmarrig pasta jag lagade förra sommaren med saffran, sparris och halloumi.
 
Hur kokar du din pasta?
Oftast enligt anvisningar. Ibland någon minut kortare. 
 
Bästa och sämsta pastaformen?
Bästa är antingen den tunnaste spagettivarianten eller bandpasta. Sämsta sådan spagetti med ett hål i. HATAR DEN!
Värsta pastamisstaget man kan göra?
Koka för kort. Vet att de flesta tycker överkokt är värst, antar att de påminner för mycket om den maskliknande pastan en fick i grundskolan. Men jag tycker det är värre när den blir för al dente så det liksom blir tuggigt.
 
 
Bra pastaställen där du bor?
Casa con Emelie. Haha ne skoja (eller skoja inte men skulle ju tipsa om restauranger) Hmm...  när jag fortfarande åt kött käkade jag en brutalt god ragu på il tempo. Blev väldigt sugen på deras svamp tortelloni nu. Vapiano finns ju alltid såklart, men det håller ju inte riktigt den klassen. Paradiso som har Italiensk tapas brukar ha pastarätter ibland, alla jag har ätit har varit goda! Lagar helt enkelt för god mat själv *inte alls självgod*.
Vilken kändis vill du bjuda på pasta?
Varför en kändis? I så fall kanske någon mästerkock som kan ge mig bekräftelse säga hur duktig jag är på att laga mat ;))) Typ Markus Aujalay. Eller en fin blondin kanske.
 
 
En bra pastarätt för säsongen?
Det är ju ändå kantarelldags måste jag få säga. Så ta och laga min veganska kantarellpasta vettja!!
som ni ser har jag fuskat lite med parmesan men bara att skippa den om du är vegan.
 
nu ska jag gå och testa att göra gravade äggulor, för det har jag tänkt göra i fyra månader nu, lol.
Emelie's liv, Listor, Recept | |
Upp