En vecka kvar till valet

Om prick en vecka är det valdagen. Och det känns lite skrämmande med det politiska klimatet som är nu. Jag kommer fortfarande ihåg valet 2010, jag var tretton år. Satt och kollade på svt:s valbevakning. Då var jag inte det minsta politiskt insatt. Visste knappt vad feminism innebar, visste väl bara att SD var ett parti som inte stod för något bra. 2010 klarade de fyra procents spärren med en liten marginal. Kommer ihåg att jag blev arg och ledsen. Idag är de tredje största partiet, inte långt från det andra största, i vissa opionsmätningar har de legat procentuellt så. Kom ihåg att vi inte får låta de vinna, hatet får inte vinna. Innan jag börjar prata om det mer "upplyftande" tycker jag att ni alla ska läsa följande lista först.
Tycker att det är viktigt att komma ihåg att även om SD tillexempel lovar saker så är mycket tomma löften. Det står i deras valprogram att de vill sänka pensionsskatten men ändå röstar de emot sänkt pensionsskatt? Nu är det självklart så att tomma löften inte bara gäller SD, utan alla partier ger löften som de inte alltid håller. Men nu lämnar vi det. Kom bara ihåg att detta är ett av de viktigaste valen. Rösta inte blankt. Se bara till att rösta. Har du inte möjlighet att rösta på valdagen kan du redan nu förtidsrösta, det kommer jag att göra! För jag jobbar på själva valdagen. Tillsammans är vi starka!
 
Jag tror knappast det är någon som missat att jag håller på röd/gröna sidan. Hjärtat sitter trots allt på vänster sida ;) Jag har svårt för mycket i högerns politik. Allt är såklart inte svart och vitt. Men vänsterpolitiken är det jag sympatiserar med. Här är en lista på vad röd/gröna blocket lyckats genomföra under de senaste fyra åren.
Självklart ska en rösta på det partiet/sidan en håller mest på. Men försök att tänka också på vad de kommer bidra för samhället och inte bara dig som privat person. Vilken politik tror du mest på? Om du vill få lite mer uppfattning nu såhär inpå valet kan du till exempel kolla på Margaux partitempen, lyssna på podden 800K, kolla på debatter eller läsa partiernas program.
 
Tankar/Åsikter | |
Upp