Helgen på landet

Ja hörrni. För en vecka sen så var jag på landet, andades in den friska luften och såg till att elden i kaminen ständigt var igång. Har bara varit hemma i fem dagar men längtar redan tillbaka. Är ju egentligen en stadsbrud, men finns ingen plats jag kan varva ner så mycket på som landet. Och nu åker vi inte dit igen förs till våren. Vattnet är avstängt och råttfällorna utställda.
Vi kom fram sent natten mellan torsdag och fredag. Men trots den sena timmen högg pappa upp ved och satte igång elden i kaminen.
Jag var dock dödstrött efter att snart ha varit vaken i ett dygn. Blev visserligen korta små naps på båten och i bilen till stugan. Heh. På väggen fanns fortfarande spår av sommaren kvar med mygg som blivit smällda och fastnat.
Morgonen därpå var jag först upp. Jag fick igång brasan igen. Gjorde mig en kopp te och åt surdegsmackor med ost och gurka.
Lite senare på dagen ställde jag mig och gjorde en smarrig äppelkaka. Bara smeten var to die for!!
In i ugnen med kakan. Medan jag vänta gjorde jag hemgjord vaniljsås, för det är ju alltid godast!
Kolla så fin den blev. Och vaniljsåsen blev verkligen perfecto!! Recept kommer ni givetvis få, i videoformat denna gång faktiskt (don't worry, gör i text också i samma inlägg för de som tycker det är lättare att följa.) Undrar om ni vill att jag gör voiceover i receptvideon eller om det räcker med textbeskrivning vad jag gör? Ni kan väl kommentera?
Blev mycket matlagning denna dag och kväll. När kakan var klar så svängde jag ihop en smarrig vegetarisk lasagne. Det var en himla massa moment, även om det inte var så avancerat (för mig) så tog det sin lilla tid. Men oj så värt det var det i slutändan! Jag utgick efter detta recept.
Viktigt att ha lite snacks när en lagar mat, en blir hungrig av all avsmakning vettni ;)
Till slut stod lasagnen på bordet och vi kunde hugga in. Holy moly vad god den blev! Blir hungrig nu!!
Sen var det ny dag igen. Jag gjorde grötfrukost och läste i min bok. Sjukt länge sen jag läste en bok på engelska!! Jag var typ bättre på engelska på gymnasiet än vad jag är nu??? Måste vara mycket mer fokuserad när jag läser denna bok. Sen är det i och för sig ingen fiktionär bok utan en "guide bok" så det kan vara det också.
Vi åkte och sorterade lite skräp. Värna om miljön folket!
Och åkte ner till stranden och andades in havsluft. Sjukt att jag låg här och sola och bada för bara lite mer än två månader sen! Nu har det blåst upp alger och vattnet har stigit högre upp.
Men vi åkte inte dit för att bada såklart. Vi skulle plocka svamp och svampskogen ligger precis intill.
Det tog knappt en minut innan vi funnit de första svamparna. Det finns massor av smörsopp där. Fett god och underskattad svamp förövrigt!
Flugsvampen är rätt vacker svamp ändå för att vara oätlig. Vi kom också in på diskussionen hur har en ens upptäckt vilka svampar som är giftiga och hur giftiga de är?? Folk måste ju ha käkat de typ för att ha upptäckt. Lite sorgligt nästan.
Lille mor tyckte det var nog eldat i huset så pappa elda i sitt eldfat istället. Men det var gosigt för då gick det att sitta utomhus.
Och så blev det varsin toast på smörsoppen. Några kantareller hitta vi aldrig...
TA MIG TILLBAKA!!
Sen blev det kväll.
Två olika borgogne puttra på spisen. Under locket köttvarianten och den andra var min smarriga vegovariant. Bästa höstmaten typ! Recept här.
Morgonen därpå vaknade jag och trodde att någon duscha. Mitt sovrum ligger vägg i vägg med badrummet och det är verkligen noll ljudisolering i huset. Tänkte "fan nu blir det inget varmvatten kvar till mig". Men när jag tog ner mörkläggningsgardinen såg jag att det regna.
Det är så mysigt med den lilla öppningen in mot köket. En kan liksom snickesnacka med alla samtidigt som en lagar mat i det MINIMALA köket.
Sen klarna det upp och vi hoppa in i bilen, åkte till båten och hem till Stockholm igen.
Emelie's liv | |
Upp