Fem saker listan

Fem saker ... 
 
... jag längtar efter:
🐼 Att få besked från kurserna jag sökt! Ihhh.... Nervöst!!
🐼 Att åka på någon resa (jaja klimatångest också kring det osv) men måste ändå säga att jag reser ytterst sällan och åker alltid tåg om det går. Men ska kanske åka på någon liten weekend med familjen under julledigheten, mamma röstar Wien, jag röstar Neapel - pizzans stad, duh.
🐼 Helg! Alltså fifan vad skönt det ska bli med helg! Är så jäkla trött. Var lite koffein stissig tidigare för hällde i mig både en energidryck (vem är jag?) och espresso på jobbet tidigare idag. Men fick ett städryck utan det i alla fall, haha.
🐼 Träffa Lollo. Fan vad jag saknar människan. Med min utbrändhet, att hon börjat plugga och varit på resa med hennes familj har det varit svårt att få ihop nåt. Vi skulle setts idag men sjukdomstider nu vetti. Typsikt!
🐼 Att komma ur utmattningen. KAN JAG INTE SNÄLLA BARA FÅ VARA GLADA ENERGISPRUDLANDE EMELIE IGEN, TACK.
 
... jag är tacksam för.
🐼 Människorna i mitt liv (klyschigt men sant.)
🐼 Att jag har tak över huvudet. Fan vad en inte ska ta det för givet. Inser också mer såhär års när det är så för bövelens kallt vilket jävla privilegium det är när jag ser alla hemlösa.
🐼 Mina fluffbollar. Verkligen det gosigaste som finns när en är ledsen plus skrattar åt dem varje dag för de är rätt knäppa också. (Låter jag som en sorglig kattmänniska nu? Okej för la göra det då.)
🐼Saltlakrits, fan vad gott det är.
🐼Atarax så jag får sova.
 
... jag vill bli bättre på:
🐼 Säga hur jag mår. Måste faktiskt inte säga att jag är glad hela tin. Vill väl mest bara egentligen inte råka orsaka jobbig stämning.
🐼 Inte oroa mig så mycket för att pleasa folk hela tiden och sätta mig själv först.
🐼 Struntsak, men måste börja ta med mig en portabel laddare för mobilen dör snabbt i kylan trots att jag bytte batteri i somras. 
🐼Vet ej om jag "kan" bli bättre på detta, känns liksom utom min kontroll (okej en kan förbättra allt såklart, men hear me out) Måste bli bättre på att vara i nuet och inte drömma mig bort hela tiden. Inte som i att vara här och nu och inte tänka så mycket på framtiden, eller ja, kanske det också i och för sig. Utan ibland (okej kanske ganska ofta) när jag umgås med mina vänner har jag en tendens av att du speacea iväg och blir totalt okontaktbar vilket känns rätt otrevligt faktiskt. Feeeelååååt!!
🐼Sitta mindre med mobilen. Sitter dock inte så mycket som jag trodde nu när en kan se skärmtid, men slösurfar väldigt mycket mer i mobilen än jag trodde, onödigt!
 
... saker jag tänkt på
🐼Har konsumtionsångest och klimatångest för imorrn. Ska vara ärlig och säga att jag kommer konsumera, men inga spontan köp!! Bara faktiskt det jag "behöver" (jag inom situationstecken för vad behöver vi egentligen om en ska tänka efter riktigt.) Så tänk ett extra steg innan du klickar hem den där prylen eller det där plagget. Exempelvis. Siri har hyllat foreo vilket gjorde mig väldigt sugen, men, jag BEHÖVEEER det INTE. Tänker istället satsa på att investera i en vlogkamera så jag kan skapa mer innehåll här för er i min intressanta vardag ;)
🐼Haft sjukt mycket kroppsångest på sistone. BLÄ. Tänker inte hamna där igen. VÄGRAR!
🐼Var det verkligen nödvändigt att sluta med p-piller? Är det egentligen så himla dåligt att stoppa hormoner i kroppen. Kanske är det mer värt än mördar mensvärk och pms?
🐼Har börjat tänka mycket mer på min ekonomi efter sjukskrivningen eftersom jag får typ hälften i lön än tidigare nu. Innan behövde jag knappt tänka över så mycket med min ekonomi (ja provocerande och privilegierat som fan) men nu måste jag tänka ett varv extra hela tiden. Vilket egentligen är bra. För det blir mycket färre spontanköp.
🐼Boken. Omslaget. Tror inte jag skrivit ut det i bloggen? Men för er som lyssnar på podden så vet ni ju att jag formger bokomslaget till min mormors bok som ska tryckas (en kurslitteratur bok, så den kommer ju tyvärr inte finnas i bokhandeln om mormor inte säljer in den dvs.) Men alltså fortfarande! Det kommer finnas en bok därute, som JAG har designat!! Det är nästintill klart nu, bara några små finjusteringar innan den går till tryck.
 
... jag stör mig på
🐼Folk som inte förstår ett nej. NO MEANS NO!!
🐼Folk som avbryter (okej gör det själv ibland, men kan väl störa mig på saker som jag gör också.)
🐼Personer som ska gå förbi en och sedan saktar ner?? URSÄKTA!!
🐼Folk som sätter sig ner bredvid en i kollektivtrafiken när typ alla platser är lediga? Har de hört talas om sociala koder? Låter jag väldigt mycket som en stereotypisk Stockholmare nu?
🐼Kunder som tror det kan mitt jobb bättre än mig. HAH. Också otrevliga stammiskunden, min kollega fick en penna kastat i ansiktet (ja bokstavligen) för att hon glömt namnet på en kund :))))))
 
... låtar jag inte kan sluta lyssna på just nu
🐼Issues - Julia Michels
🐼Iris (cover) - Kina Grannis
🐼Ruin my life - Zara Larsson
🐼Jag vill ha en egen måne - Sara Zacharias (Ted Gärdestads dotter har spelat in sin version av den och lagt på Ted så de låter som de sjunger en duett<3333)
🐼Ingen fick se hur vackra vi var - Thomas Stenström
Emelie's liv, Listor, Tankar/Åsikter | |
Upp