Hallonlemonad med ingefära

Förra veckan gjorde jag en sjukligt god lemonad!! Med hallon, citron och ingefära! Lemonad kanske alltid innehåller citron? Det heter ju trots allt lemon-ad(e.) Oh well! Nu ska ni få receptet i alla fall!
 
Du behöver:
40g ingefära (30g räknat när skalet är bortskuret.)
250g hallon (helst frusna)
1,5l vatten
2,5dl brunt farinsocker
3st citroner
+ mynta och is till servering
 
Gör såhär:
1. Skär ingefäran i mindre bitar. Häll hälften av vattnet, allt socker, hallonen och ingefäran i en kastrull och låt det koka upp. Låt det sedan puttra ner till en sirap.
2. Pressa ur saften från tre citroner och blanda med resten av vattnet. 
3. När hallonblandningen kokat ner till en sirap kan du hälla på citronvattnet. Vispa ihop ordentligt.
4. Sila lemonadblandningen genom en finmaskig sil. Använd en sked för att pressa på hallonen så du får med så mycket av hallonvätskan som möjligt. Häll upp i en flaska eller tillbringare. Låt svalna.
5. Servera med is och mynta och njut av din lemonad i solen.
 
 
 
 
Recept | |
#1 - - Islycka:

smarrigt det lät, blir nog att prova göra den :)

Svar: åh det tycker jag definitivt du ska göra! :)
Emelie Westlander

Upp