Kulturtisdag : Fyra filmer att se om du är bakis

När en är bakis kan det vara skönt att se en film som har en lättsam handling att följa med i, där en inte behöver ha uppmärksamheten hundra procent riktat mot skärmen hel tiden. Här kommer fyra förslag!
HELLO MY NAME IS DORIS: Doris bor ensam hemma efter att ha bott med sin mamma som nyligen gått bort. Syskonen vill att hon säljer allt men hon totalt vägrar, klarar inte av det! En dag på jobbet möter hon den nya betydligt yngre kollegan som hon blir dödsförälskad i. Sen får vi följa alla de där små dumma sakerna en förälskad person kan göra.
WET HOT AMERICAN SUMMER: Sista dagen på kollot och ett gäng av ungdomarna som har varit kolloledare under sommaren vill få ut så mycket möjligt av dagen, och galna saker händer mina vänner.
WHEN WE FIRST MET: En aningen klyschig och förutsägbar film om att vilja ha en person och undra vad som kan ha gått snett när hen väljer någon annan. Men tänk om en får chansen att åka tillbaka i tiden och ändra vad som hände första gången ni träffades och sedan vakna upp tre år senare med konsekvenserna. Hur skulle livet se ut då?
CARRIE PILBY: Om en nittonårig tjej med extremt hög intelligens som precis tagit examen från Harvard collage. Samtidigt kämpar hon med sitt sociala liv. Hennes psykolog ger henne en checklista med saker hon ska pricka av innan det nya året. Gå på en date, skaffa en vän, tillbringa nyår med någon, skaffa ett husdjur, gör något du älskade som barn. Hon tycker först listan är fånig, men sen tar hon tag i den och mer än hon trodde förändras.
 
Annars är ju vilken disneyfilm som helst den ultimata bakisfilmen.
 
Film och Serier, Kulturtisdag | |
Upp