Kulturtisdag : Call me by your name

För ungefär en månad sen såg jag en av tidernas bästa filmer. Enligt mig. Åtminstone en av de bästa filmerna jag sett på väldigt länge. Få filmer har lämnat mig så berörd efteråt.
Call me by your name utspelar sig i norra Italien på åttiotalet och handlar om Elio. Elio bor i ett drömmigt hus på landsbyggden med sina föräldrar, med en trädgård med persikoträd och en vattenfontän som en kan bada i. Varje sommar så bjuder hans pappa ditt en stundent inom arkeologi för att hjälpa honom i hans arbete och denna sommar kommer Oliver.
Filmen handlar om den där stora kärleken men att vara öppet homosexuell inte är det lättaste på 80-talet. Det var fortfarnade väldigt många som inte accepterade det. Men det största fokuset är ändå på Elio och Olivers kärlekshistoria, kemi och att våga låta sig själv känna.
Den här filmen stannade verkligen kvar i mig flera veckor efter jag sett filmen, hade precis börjat släppa den men nu blev jag ju påmind men, hehe. Fantastisk musik är det också! Se den bara gör det!
Film och Serier, Kulturtisdag | |
Upp