Hur jag planerar mina blogginlägg, mina bästa tips

Hej svejs! Tänkte att vi skulle prata lite om det här med att planera för bloggen. Något som för mig är nödvändigt. Jag tycker om att ha det strukturerat och tror att det är A och O för de flesta att strukturera upp inlägg som ska upp i veckan osv. Dels för att få en överblick men också för att lättare kunna förbereda och slippa sitta och slita sig i håret när en vette sjutton vad en ska hitta på till bloggen idag. Jag ska ge er ett exempel på hur jag gör!
Så här såg alltså veckans planering ut. Jag har mitt återkommande "kulturtisdag" varje vecka. Det gör det lättare att alltid komma på något specifikt och jag hoppas att det är ett koncept ni uppskattar! Sen tycker jag det är viktigt att variera och få in minst två vardagliga inlägg i veckan. Detta hjälper läsaren att få en mer personlig anknytning till personen bakom skärmen.
Nu ska jag iväg till Bali, och eftersom att jag inte kommer kunna blogga därifrån har jag tidsinställt en massa inlägg åt er som kommer dyka upp och så kikar jag in någon gång däremellan och skickar några virtuella vykort från Bali. Att tidsinställa inlägg är i allmänhet en toppengrej, de flesta av mina inlägg är förberedda innan och tidsinställs. Sen blir det såklart liveuppdateringar också. Men skönt att slippa känna stress att en måste få upp något en viss tid utan att det då gör det av sig självt.
Ett annat tips är att träffa en (blogg)vän och bolla idéer. Isa och jag har haft ett x antal träffar när vi ses för att snacka blogg, inspirera och peppa varann. Blir roligare att blogga i någons sällskap också!
Det sköna med bloggandet är att en kan sitta vart en vill! I sängen, vid skrivbordet, i köket, på golvet, på ett café eller vart du nu har lust att sitta och vart det funkar bäst för dig. Denna vecka har jag t.ex suttit mest bänkad vid mitt skrivbord men detta inlägg skrivs i skräddarställning i sängen. You do you. Gör det som passar bäst för dig helt enkelt!
Emelie's liv, Tips | |
Upp