En gudomligt god pasta

Här om veckan när jag hade ensamkväll hemma bestämde jag mig för att laga en riktigt god pasta. För pasta är livet. Fick jag välja en sak att äta resten av livet, ja då blir det pasta (förutsatt att jag får variera tillbehöret.) Vill du laga denna gudomligt goda pasta så fortsätt läsa och börja laga! Receptet räcker till en person.
Ingredienser:
70-100gram valfri pasta (jag använde mezze maniche från zeta)
100g champinjoner
1-2 klyftor vitlök
1 schalottenlök
1/3 röd chili
1/2 paket oatly imat (ca 1,5dl)
1/4 buljongtärning (jag använde svampbuljong)
citron
parmesanost
persilja
smör eller margarin
salt
svartpeppar
 
Gör såhär:
1. Sätt på pastavattnet (salta massa och häll ner olivolja) och hacka upp och vattna ur svampen. Detta gör du genom att lägga de skivade champinjonerna i en stekpanna på hög värme tills vätskan börjat dunsta bort.
2. Hacka upp löken och chilin, ha i en klick smör i stekpannan med svampen och kör ner lök- och chiliblandningen. Stek tills svampen och löken fått en gyllenefärg. Häll på grädden.
3. Häll ner pastan i vattnet, koka 1-2 minuter kortare än vad som står på förpackningen.
4. Ha i buljong och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Riv ner typ 1/2-1dl parmesanost och en massa hackad persilja.
5. Sila av pastan och rör ihop den med såsen, låt puttra ihop i någon minut. Avsluta med att röra ner en extra klick smör och toppa med extra parmesanost och persilja.
6. NJUUUT!!!
 
Lunch och Middag, Recept | |
Upp