Bananpannkakor med chokladsirap

Bananpannkakor förknippas ju oftare med en nyttigare variant på pannkakan, men i helgen gjorde jag en supersmarrig lite mer ohälsosam variant. För livet är för kort för att äta nyttigt.
BANANPANNKAKOR:
1,5 banan
1 ägg
1tsk bakpulver
1msk vetemjöl
1/2 dl kokosmjölk
+ smör eller kokosolja till stekning
+ hallon till servering
 
1. Mosa bananen. Rör ihop mjölk och bakpulver och vispa ihop det ordentligt med ägget tills det inte finns några mjölklumpar kvar.
2. Rör ner ägg och mjölblandningen med bananmoset och vispa ihop med kokosmjölken.
3. Stek i smör eller kokosolja, var försiktig med hur hög värme du har, bananpannkakan är lite känsligare än vanliga pannkakor.
4. Servera med chokladsirapen och hallon.
 
CHOKLADSIRAP:
1/2dl sirap
2msk kakao
1 nypa flingsalt
 
1. Rör ihop alla ingredienser. 
2. Värm upp i en kastrull eller micro, smaka av om du vill ha mer av något.
3. Toppa dina pannkakor med den smarriga chokladsirapen.
Yuuummm, vill äta detta jämt och ständigt.
 
PS! Om du som jag är ett stort fan av bananpannkakor finns det massa olika recept på det i mitt receptarkiv. Du kan också söka på bananpannkakor i sökrutan.
Frukost och Mellanmål, Recept | |
#1 - - Josefin Nilsson:

Ser ju galet gott ut! :)

Svar: Det var det verkligen :D
Emelie Westlander

#2 - - Joanna-livet med Aspergers syndrom:

Så gott

Svar: Verkligen :)
Emelie Westlander

Upp