Åttonde mars

(gif)
Nejdå. Jag har inte glömt att det är åttonde mars och i och med det internationella kvinnodagen. Det är ju också omöjligt att missa när det är allt flödet fylls av. Men i år kände jag inte att jag orkade skriva någon lång text. Orkade lägga upp någon bild för hur vi måste fortsätta kämpa för våra rättigheter. För egentligen spelar det ingen större roll vilken dag en skriver om sina rättigheter som kvinna och en blir inte en sämre feminist för att en inte skulle skriva något just i dag. Du kan lika gärna göra det imorgon, om en vecka eller om två månader. Och ja Sverige må ha kommit långt på vissa plan i sin jämställdhet. Men vi har fortfarande så sjukt långt att komma. Det är fortfarande stora löneskillnader. Det är fortfarande för lätt för våldtäktsmän att komma undan i rättsystemet. Me too kanske har skapat en viss skillnad. Många av de åtalade männen har blivit av med sina jobb. Men har någon av de hamnat bakom galler? Nope, inte i min vetskap i alla fall. Det forskas fortfarande alldeles för lite på kvinnosjukdomar som t.ex endometrios genomsnittliga tiden att få den diagnosen är åtta år. ÅTTA ÅR!! Det är så sjukt skevt. Samtidigt släpps inte p-piller för män på marknaden för de kommer med för många biverkningar och risker. Exakt samma biverkningar och risker som vi kvinnor, livmodersbärare får ta som går på p-piller. Varuhus och företag använder kvinnodagen som ett försäljningsknep, min mailkorg har blivit bombarderad hela dagen från olika sidor jag tidigare beställt ifrån, tycker det är rätt vidrigt egentligen. 
Okej kanske blev en liten text ändå. Men så brukar det bli när en börjar blir det svårt att sluta, och jag hade kunnat skriva så mycket mer. Men för tillfället har jag inte orken i kroppen eller själen. Så här sitter jag med mina halvt failade gnuggistatueringar som kommer gått bort imorgon när jag duschat. Är sugen på att tatuera mig igen, på riktigt, har flera idéer! Men vet inget bra ställe i Stockholm. Någon av er som gör? 
 
PS! Säg inte grattis på kvinnodagen. Det är ingen dag att gratulera. Det är en dag som påminner oss om hur långt vi har kvar till ett jämställt samhälle. Till en jämställd värld.
Emelie's liv, Tankar/Åsikter | |
Upp