Borta bra men hemma sämst

Ja eller lite så känns det just nu i alla fall. Har aldrig någonsin känt mig så oppepad på att komma hem igen. Här är det bara kallt, grått och rått. I Bali var det varmt, soligt och färgglatt överallt. Suck... Men men, ska inte klaga för har ju haft tio fantastiska dagar! Känns så himla märkligt bara... Lite som om jag drömmer att jag åkt hem och kommer vakna imorgon i Bali igen. Från att ligga och sola i trettio graders värme och inte behöva någon jacka om kvällarna till att dra på vinterjackan igen. Suck... Men hoppas jag lyckats få med mig lite sol och värme åt oss alla! Och det är ju ändå april, eller ja nästan i alla fall så nu borde ju våren komma tycker jag. Ska en se något positivt i att vara hemma så kommer jag ju i alla fall nu slippa att duscha typ fyra gånger per dag för att känna mig fräsch. Och kommer inte bränna mig i solen här inte. Dock känns det himla tomt nu på något sätt, har ju vant mig vid att dela rum med Lollo och Vera. Slogs av någon sorgvåg när planet började närma sig Stockholm, när jag verkligen börja fatta att jag snart är hemma igen. Men Lovisa och Vera kommer hem i maj igen och sommarn eller åtminstone vårvärmen får skynda på sig, annars drar jag bannemig på weekend till typ norra Italien eller södra Frankrike. Hade varit drömmigt. Ne hörrni, nu ska jag sluta babbla, ni kan räkna med saftiga inlägg från Bali den närmsta tiden, tänkte faktiskt också försöka få ihop någon form av Bali guide till er! Känns som ett populärt resmål just nu. Och hörrni, glad påsk! Nu ska jag mumsa på mitt påskägg, pussa på katterna och umgås med min familj!
Emelie's liv | | En kommentar |

Vi maxar vårkänslorna

Vi närmar oss våren! Eller ja mars är ju teoretisktsätt en vårmånad, men vi vet alla att fallet inte brukar bli så i Sverige. Jag är ju i Bali när detta inlägg kommer upp, och lär ju ha sommarkännslorna på fullt spätt där. Och när jag skriver detta är det motsatsen till vår hemma i Sverige. Men jag hoppas att den har hunnit komma tills detta inlägg kommer upp. Oavett, här kommer min vårspellista och en drös bilder från våren genom året för att maxa vårkänslorna eller få er att längra lite extra efter den i värsta fall.
 
Emelie's liv | | Kommentera |

En gudomligt god pasta

Här om veckan när jag hade ensamkväll hemma bestämde jag mig för att laga en riktigt god pasta. För pasta är livet. Fick jag välja en sak att äta resten av livet, ja då blir det pasta (förutsatt att jag får variera tillbehöret.) Vill du laga denna gudomligt goda pasta så fortsätt läsa och börja laga! Receptet räcker till en person.
Ingredienser:
70-100gram valfri pasta (jag använde mezze maniche från zeta)
100g champinjoner
1-2 klyftor vitlök
1 schalottenlök
1/3 röd chili
1/2 paket oatly imat (ca 1,5dl)
1/4 buljongtärning (jag använde svampbuljong)
citron
parmesanost
persilja
smör eller margarin
salt
svartpeppar
 
Gör såhär:
1. Sätt på pastavattnet (salta massa och häll ner olivolja) och hacka upp och vattna ur svampen. Detta gör du genom att lägga de skivade champinjonerna i en stekpanna på hög värme tills vätskan börjat dunsta bort.
2. Hacka upp löken och chilin, ha i en klick smör i stekpannan med svampen och kör ner lök- och chiliblandningen. Stek tills svampen och löken fått en gyllenefärg. Häll på grädden.
3. Häll ner pastan i vattnet, koka 1-2 minuter kortare än vad som står på förpackningen.
4. Ha i buljong och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Riv ner typ 1/2-1dl parmesanost och en massa hackad persilja.
5. Sila av pastan och rör ihop den med såsen, låt puttra ihop i någon minut. Avsluta med att röra ner en extra klick smör och toppa med extra parmesanost och persilja.
6. NJUUUT!!!
 
Lunch och Middag, Recept | | Kommentera |
Upp