Kulturtisdag : Call me by your name

För ungefär en månad sen såg jag en av tidernas bästa filmer. Enligt mig. Åtminstone en av de bästa filmerna jag sett på väldigt länge. Få filmer har lämnat mig så berörd efteråt.
Call me by your name utspelar sig i norra Italien på åttiotalet och handlar om Elio. Elio bor i ett drömmigt hus på landsbyggden med sina föräldrar, med en trädgård med persikoträd och en vattenfontän som en kan bada i. Varje sommar så bjuder hans pappa ditt en stundent inom arkeologi för att hjälpa honom i hans arbete och denna sommar kommer Oliver.
Filmen handlar om den där stora kärleken men att vara öppet homosexuell inte är det lättaste på 80-talet. Det var fortfarnade väldigt många som inte accepterade det. Men det största fokuset är ändå på Elio och Olivers kärlekshistoria, kemi och att våga låta sig själv känna.
Den här filmen stannade verkligen kvar i mig flera veckor efter jag sett filmen, hade precis börjat släppa den men nu blev jag ju påmind men, hehe. Fantastisk musik är det också! Se den bara gör det!
Film och Serier, Kulturtisdag | | Kommentera |

Nu bär det av mot Bali

Hej fina ni! Resfebern är inte nådig just nu. Sitter nästan och darrar för att jag är så nervös. Tycker inte om att flyga. Framförallt inte själv. Har gjort det innan och vart ingen bra erfarenhet och nu blir det dessutom den första långflygningen själv, nästan ett dygn...
(null)
Men igår var det ju Harry! Åhhh Harry!! Så himla fantastisk spelning. Så fantastisk pöjk. Och definitivt totalt värt att köa i sju timmar i minusgrader för. Men mer om det efter Bali!
(null)
Har unnat mig en massa bra och gott nu inför resan. Dumplings till lunch. Blev osäker om det var lunch eller middag på planet. Får väl äta dubbelt annars. Har också bunkrat upp med godis och chips och ska kolla direkt på planet vad de erbjuder för filmer så jag kan peppa mig själv och försöka lugna mig. Har tidsinställt inlägg till er och kommer kika in och säga hej någon gång från Bali, så bloggen kommer hållas uppdaterad som vanligt! Och ni kan ju alltid hålla koll på  instagram  Där kommer jag uppdatera frekvent från Bali. junibarnet heter jag där nuförtiden. Nu gäller det väl bara att ta djupa andetag, får kanske lugna nerverna med ett glad vin sen. Ingår i all fall i måltiden (hurra!)Emelie's liv | | Kommentera |

Hur jag planerar mina blogginlägg, mina bästa tips

Hej svejs! Tänkte att vi skulle prata lite om det här med att planera för bloggen. Något som för mig är nödvändigt. Jag tycker om att ha det strukturerat och tror att det är A och O för de flesta att strukturera upp inlägg som ska upp i veckan osv. Dels för att få en överblick men också för att lättare kunna förbereda och slippa sitta och slita sig i håret när en vette sjutton vad en ska hitta på till bloggen idag. Jag ska ge er ett exempel på hur jag gör!
Så här såg alltså veckans planering ut. Jag har mitt återkommande "kulturtisdag" varje vecka. Det gör det lättare att alltid komma på något specifikt och jag hoppas att det är ett koncept ni uppskattar! Sen tycker jag det är viktigt att variera och få in minst två vardagliga inlägg i veckan. Detta hjälper läsaren att få en mer personlig anknytning till personen bakom skärmen.
Nu ska jag iväg till Bali, och eftersom att jag inte kommer kunna blogga därifrån har jag tidsinställt en massa inlägg åt er som kommer dyka upp och så kikar jag in någon gång däremellan och skickar några virtuella vykort från Bali. Att tidsinställa inlägg är i allmänhet en toppengrej, de flesta av mina inlägg är förberedda innan och tidsinställs. Sen blir det såklart liveuppdateringar också. Men skönt att slippa känna stress att en måste få upp något en viss tid utan att det då gör det av sig självt.
Ett annat tips är att träffa en (blogg)vän och bolla idéer. Isa och jag har haft ett x antal träffar när vi ses för att snacka blogg, inspirera och peppa varann. Blir roligare att blogga i någons sällskap också!
Det sköna med bloggandet är att en kan sitta vart en vill! I sängen, vid skrivbordet, i köket, på golvet, på ett café eller vart du nu har lust att sitta och vart det funkar bäst för dig. Denna vecka har jag t.ex suttit mest bänkad vid mitt skrivbord men detta inlägg skrivs i skräddarställning i sängen. You do you. Gör det som passar bäst för dig helt enkelt!
Emelie's liv, Tips | | Kommentera |
Upp